x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Haiducia, la modă în România

Haiducia, la modă în România

de Mara Raducanu    |    Vasile Dale    |    17 Sep 2009   •   00:00
Haiducia, la modă în România

Două jafuri în două zile. La Călăraşi şi la Maramureş. Un miliard de lei şi opt kilograme de aur furate. Agitaţie mare şi mobilizare de forţe, însă scorul "rămâne" unu la zero pentru infractori, căci nici un hoţ nu a fost deocamdată prins. Căutările continuă...



Deşi bărbaţii care au jefuit maşina de transport valori în Pasul Gutâi i-au pus pe jar pe poliţiştii din Maramureş, până la această oră oamenii legii nu au reuşit să le dea de urmă atacatorilor. Se pare că avem de-a face cu nişte infractori profesionişti, căci nici măcar filtrele bine organizate la ieşirile din judeţ, formate din echipe mixte de jandarmi şi poliţişti de frontieră, nu le-au venit de hac. Ieri, căutările au fost extinse în zona de munte, până spre graniţa cu Ucraina, fiind găsită şi cea de-a patra maşină de teren abandonată în apropierea zonei în care autovehiculul de transport valori a fost jefuit. O echipă de criminalişti face cercetări pentru a stabili dacă maşina găsită a fost folosită de atacatori. Voichiţa Zehan, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, a precizat că autoturismul figurează ca fiind furat în urmă cu câteva zile din localitatea clujeană Dej. Zehan a menţionat că atacatorii vor fi cercetaţi pentru lipsire de libertate, furt calificat şi tâlhărie, iar cei trei angajaţi ai firmei sunt cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, întrucât nu au respectat protocolul impus celor care transportă valori şi au oprit la semnalul jefuitorilor.

SE CAUTĂ HOŢII!
O maşină de transport valori a fost atacată marţi dimineaţă, într-o zonă izolată din Pasul Gutâi, de mai multe persoane care au furat bani, precum şi armele angajaţilor firmei căreia îi aparţine autovehiculul. O parte din banii aflaţi în maşina de transport valori atacată erau destinaţi aprovizionării a peste 40 de subunităţi poştale din judeţul Maramureş, Poşta precizând că sumele erau asigurate şi că a luat măsuri pentru plata pensiilor. Oamenii legii au lansat un apel către toţi cei care ar putea oferi informaţii utile pentru identificarea făptaşilor. Făptaşi care, conform unor surse, ar fi părăsit România imediat după atac.

×
Subiecte în articol: observator