x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi. Ghiozdane, rechizite şi dulciuri pentru şcolarii nevoiaşi

Iaşi. Ghiozdane, rechizite şi dulciuri pentru şcolarii nevoiaşi

de Cristinel C. Popa    |    25 Aug 2014   •   16:26
Iaşi. Ghiozdane, rechizite şi dulciuri pentru şcolarii nevoiaşi

3000 de copii ce provin din familii cu posibilităţi materiale reduse vor fi ajutaţi de Primăria Iaşi să ajungă la şcoală. Fiecare dintre ei va primi un ajutor în valoare de 100 de lei.

Municipalitatea ieşeană continuă astfel şi în acest an campania “O şansă prin educaţie pentru fiecare copil”. Prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, Primăria Iaşi organizează cu ocazia începerii anului şcolar, a cincea ediţie a campaniei de ajutorare a copiilor familiilor defavorizate din clasele 0-VI, familii cu domiciliul în municipiul Iaşi.

“Sunt vizaţi 3000 de beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Primăria Municipiului Iaşi prin Direcţia de Asistenţă Comunitară, ocazie cu care copiii familiilor defavorizate vor primi ajutoare de urgenţă în natură în valoare de 100 de lei (ghiozdan, rechizite şi dulciuri)”, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Condiţiile de acordare a ajutoarelor sunt cele impuse de legislaţia în vigoare: venitul net pe lună nu trebuie să depăşească 530 lei/membru de familie. Cei care se încadrează în prevederile legii, vor trebui să depună o cerere însoţită de actele necesare la sediul Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC). După depunerea documentației, DAC va efectua o evaluare a solicitărilor prin anchetă socială.

“Beneficiarii vor fi anunţaţi cu privire la data, ora, locaţia acordării ajutorului de urgenţă de către inspectorii Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi. Ajutoarele vor fi distribuite în perioada 10 - 12 septembrie 2014, în ordinea depunerii cererilor”, a mai spus Sebastian Buraga.

×