x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Trei kilometri până la capătul lumii a avut premiera mondială la Cannes 77

Trei kilometri până la capătul lumii a avut premiera mondială la Cannes 77

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Mai 2024   •   11:05
Trei kilometri până la capătul lumii a avut premiera mondială la Cannes 77

Regizorul Emanuel Pârvu și echipa filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” au fost prezenți pe covorul roșu a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Lungmetrajul produs de FAMart ─ reprezentat pe covorul roșu de producătoarea Miruna Berescu ─ este singura peliculă românească aflată în Competiția Oficială a festivalului în acest an.

Filmul îi are in rolurile principale pe Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Poziția Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor) și Valeriu Andriuță (Miracol, După Dealuri).

Pe covorul roșu, alături de regizor și producător, au fost prezenți Bogdan Dumitrache, Ciprian Chiujdea, Valeriu Andriuță și Ingrid Micu-Berescu.

Echipa filmului a fost stilizată cu ținute de la designeri și branduri românești care au fost puse în evidență pe covorul roșu de prezența elegantă a Mirunei Berescu într-o rochie neagră Cloche și a actriței Ingrid Micu-Berescu într-o rochie Rhea Costa și sandale Anna Cori. Ambele au purtat bijuterii ─ coliere, inele si cercei ─ de la Cellini.

Domnii ─ regizorul Emanuel Pârvu și actorii Bogdan Dumitrache, Valeriu Andriuță și Ciprian Chiujdea ─ au purtat costume și accesorii personalizate de iTux în modelele 007 și Midnight Blue.

„Competiția Oficială la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toată viața, locul în care îți dorești  să fie văzute filmele, unde dorești să fii. Sunt atât de multe „cărări” pe care, la un moment dat, o poți lua – de la ideea filmului la scenariu, de la locații la filmarea propriu-zisă, de la actorie la montaj, încât nici nu mai știi exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare mulțumesc tuturor celor implicați, am făcut împreună o echipă minunată și iată și prima noastră (mare) recunoaștere.” a spus Emanuel Pârvu.

„Anul trecut, în septembrie, filmam în Deltă, la Sfântu Gheorghe. Astăzi, primim această veste cu o enormă bucurie, veste pe care o împărțim cu fiecare din cei care ne-au stat alături în munca la acest film. Cred că nu ne-am fi putut dori o premieră mondială pentru filmul nostru, alta decât la Festivalul de la Cannes, iar să știm că munca noastră va fi în Competiția Oficială în compania unor filme de Coppola, Cronenberg sau Lanthimos este ca un premiu în plus”, a adăugat Miruna Berescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În fotografii îi vedeți pe:

Emanuel Pârvu - regizor, co-scenarist

Bogdan Dumitrache - actor

Ciprian Chiujdea - actor

Valeriu Andriuță - actor

Ingrid Micu-Berescu - actriță

Miruna Berescu - producătoare, co-scenaristă.

Photo credits: Festival de Cannes, Profimedia.

 

×