x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În Harghita poliţiştii interceptează zilnic transporturi ilicite de lemn

În Harghita poliţiştii interceptează zilnic transporturi ilicite de lemn

20 Mai 2015   •   15:09
În Harghita poliţiştii interceptează zilnic transporturi ilicite de lemn
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Poliţiştii harghiteni interceptează aproape în fiecare zi transporturi ilicite de material lemnos, pentru care se aplică sancţiuni contravenţionale sau se întocmesc dosare penale.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, în ultimele cinci zile au fost interceptate 11 transporturi ilicite de material lemnos, în toate zonele judeţului. În week-end, poliţiştii harghiteni au identificat 4 transporturi ilicite de material lemnos la Gheorgheni şi Borsec, au descoperit ilegalităţi comise la o societate comercială de profil la Ciucsângeorgiu şi au constatat o infracţiune în domeniu la Ciumani. În cursul zilei de luni au fost identificate, în zona Joseni, cinci transporturi fără forme legale de material lemnos, iar marţi au mai interceptat alte două transporturi ilicite, la Gheorgheni şi Miercurea Ciuc.

Gheorghe Filip a precizat că sunt rare zilele în care nu sunt constatări privind încălcarea legislaţiei în acest domeniu.

'Constatările poliţiştilor harghiteni pe linie silvică sunt constante. Sunt foarte rare zilele în care nu înregistrăm rezultate pe această linie, dar sunt frecvente cele în care înregistrăm 2-3 sau chiar mai multe constatări, fie contravenţionale, fie penale', a declarat Gheorghe Filip.

În ceea ce priveşte sesizările cetăţenilor la 112, care reclamă eventuale transporturi ilegale de lemne, doar 10% dintre ele se dovedesc a fi reale.

Potrivit datelor statistice, în primul trimestru al acestui an poliţiştii harghiteni au efectuat 305 controale şi au verificat 18 exploataţii forestiere, 21 de instalaţii de debitare, mai multe depozite, dar şi ocoale silvice şi structuri subordonate, precum şi peste 600 de mijloace de transport.

S-au sesizat 55 de infracţiuni la regimul silvic, fiind începută urmărirea penală pentru alte 112 infracţiuni. S-au confiscat aproximativ 650 de metri cubi de material lemnos şi au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 63.400 de lei. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: defrisari ilicite