x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încasări record la premiera filmului "AVENGERES. AGE OF ULTRON" (VIDEO)

Încasări record la premiera filmului "AVENGERES. AGE OF ULTRON" (VIDEO)

04 Mai 2015   •   11:24
Încasări record la premiera filmului "AVENGERES. AGE OF ULTRON" (VIDEO)

 Thrillerul SF de acţiune cu supereroi 'Avengers: Age of Ultron' ('Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron') a strâns, cu prilejul lansării în acest weekend, 187,7 milioane de dolari în cinematografele nord-americane, scriu agenţiile de ştiri. 

 
Primul film al seriei, lansat în 2012, a strâns 207,4 milioane de dolari la debut şi mulţi analişti au prezis că al doilea film al francizei va depăşi încasările acestuia, potrivit variety.com. 
 
În cinematografele din afara continentului nord-american filmul a strâns 439 de milioane de dolari, fără însă să fie lansat în China şi Japonia, două pieţe foarte importante pentru filmele cu supereroi, scrie boxofficemojo.com. 
 
Potrivit analiştilor acest al doilea film al francizei Avengers a avut lansarea în weekendul în care atenţia publicului pe continentul nord-american a fost îndreptată către două evenimente sportive de amploare, meciul de box între americanul Floyd Mayweather şi filipinezul Manny Pacquaio şi meciul al şaptelea al confruntării din NBA între San Antonio Spurs şi Los Angeles Clippers. 

 

 
 
În ce priveşte audienţa înregistrată în sălile de cinema, 59% dintre cei care au mers în cinematografe au fost bărbaţi, iar peste 60% dintre spectatori au avut vârste de peste 25 de ani. Filmul a fost cotat cu un rating 'A' de CinemaScore, în schimb primul film al francizei primise 'A+' la debut. 
 
Analiştii se aşteaptă ca filmul să depăşească pragul de 500 de milioane de dolari încasări pe continentul nord-american, însă este foarte probabil ca recordul încasărilor strânse la debut în 2015 să revină mult aşteptatului 'Star Wars: The Force Awakens', a cărui premieră va avea loc de Crăciun. 
 
Regizorul Josh Weldon a avut la dispoziţie o distribuţie de excepţie, în care-i regăsim pe Robert Downey Jr. (Iron Man), Steve Rogers (Captain America), Scarlett Johansson (Black Widow), supereroii unindu-şi forţele pentru a lupta cu înfricoşătorul Ultron.

×
Subiecte în articol: avengers age of ultron premiera film