x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

28 Mai 2006   •   00:00

Aniversare - Sarbatoarea Arhivelor Nationale


Arhivele Nationale ale Romaniei organizeaza intre 29 mai si 2 iunie "Saptamana Arhivelor", dedicata implinirii a 175 de ani de existenta institutionala. Sirul de manifestari este deschis de vernisajul expozitiei "Casa Regala a Romaniei", care are loc maine la sediul central din Bulevardul Regina Elisabeta, la ora 11:00. Expozitia se va bucura de prezenta Regelui Mihai, a Reginei Ana si a Principilor Margareta si Radu.

Proiect finalizat - Pasajul Otopeni se deschide marti


Pasajul rutier de la Otopeni va fi deschis circulatiei marti, dupa ce constructorii au avizat sambata primele teste de rezistenta a lucrarilor de reabilitare, informeaza Mediafax. Lucrarile au fost verificate prin stationarea pe o durata de aproape doua ore a patru camioane cu o greutate individuala de 55 de tone. Proiectul a inceput in urma cu doi ani si a necesitat o investitie de 6,7 milioane de euro.

Sinaia - Sase persoane lovite de un copac cazut


Un pom care a cazut ieri in orasul Sinaia a lovit sase persoane, dintre care trei copii. Victimele au fost duse la spital, iar cea mai grav ranita, o fetita de 12 ani, a fost adusa la Bucuresti cu un elicopter SMURD. (N. M.)

Manifestare - Traditiile rromilor, expuse la Galati


Reprezentantii etniei rrome din judetul Galati vor sa popularizeze si, in acelasi timp, sa duca mai departe traditia mestesugurilor traditionale. Cazane de tuica, ibrice pentru cafea, cratite din aluminiu turnat, dar si fuste inflorate si salbe bogate pot fi admirate la expozitia cu vanzare deschisa de Alianta Rromilor din judetul Galati. (Daniel Mihalascu)

Brasov - Hoti de masini de lux retinuti


O retea de cinci persoane, specializata in furtul masinilor de lux, a fost anihilata de politistii brasoveni. In urma descinderilor facute, anchetatorii au recuperat si sapte astfel de autoturisme pe care hotii nu apucasera sa le vanda. Printre proprietarii acestora se numara si viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmarescu. (R. T.)

Gripa aviara - Ultimul bilant: 83 de focare


Numarul focarelor de gripa aviara crescuse ieri la 83. Firma Lumi din Iasi, care nu a respectat contractul incheiat anul trecut cu statul pentru prevenirea gripei aviare, a fost selectata din nou, fara licitatie, de CNADNR pentru astfel de servicii, motivul invocat fiind lipsa unei alte oferte. (Florina Zainescu)

×
Subiecte în articol: observator