x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

16 Mai 2006   •   00:00
CENTRUL ISTORIC. Lucrarile pentru reabilitarea Centrului Istoric au fost amanate pentru a treia oara, la licitatia organizata ieri de municipalitate nefiind prezente nici una dintre cele noua companii de constructii romanesti, spaniole, austriece, germane si grecesti care au cumparat caietul de sarcini. Lucrarile de modernizare a infrastructurii erau programate sa inceapa la sfarsitul lunii iunie.

PRELUNGIRE. Persoanele carora statul bulgar le-a nationalizat bunurile ca urmare a aplicarii Tratatului dintre Romania si Bulgaria de la 7 septembrie 1940 vor putea depune cereri de obtinere a compensatiilor timp de 18 luni de la intrarea in vigoare a Legii 97/2005, calculat de la trei zile de la publicarea ei in MO la 18 aprilie 2005, a decis ieri Senatul. Termenul initial era de 12 luni de la intrarea in vigoare a legii. (A.N.)

DINCOLO DE NORI. La 14 mai s-au implinit 25 de ani de la zborul lui Dumitru Prunariu in Cosmos. Exact in ziua care a marcat momentul aniversar, Dumitru Prunariu si-a cununat fiul cel mic. Ieri, la Muzeul Aviatiei, la expozitia de fotografie organizata in cinstea lui Prunariu, a participat si Leonid Popov, astronautul care l-a insotit pe roman in zborul cu nava Soyuz 40, din 1981. (R.I.A.)

MITING. Pensionarii vor participa la mitingul din 24 mai, pentru a cere majorarea valorii punctului de pensie la cel putin 45% din salariul mediu brut si eliminarea categoriilor de privilegiati din sistemul public de pensii, a declarat, ieri, Liviu Damian, presedintele Aliantei Pensionarilor. Pensiile variaza de la 500.000 lei vechi, la 148.000.000, pensia maxima fiind de 290 de ori mai mare decat cea mai mica astfel de prestatie platita unui pensionar. (Eugenia Mihalcea)

CAZUL TANACU. Fostul preot Daniel Corogeanu va ajunge in instanta in maximum zece zile dupa ce procurorii isi vor fi incheiat verificarile si interogatoriile. Alaturi de Corogeanu, in boxa acuzatilor vor ajunge si cele patru foste maicute de la Tanacu, care au ajutat la torturarea si infometarea maicii Irina. Cei cinci urmeaza sa raspunda in fata magistratilor pentru "lipsire de libertate, urmata de moartea victimei" si risca pana la 25 de ani de inchisoare. (Ana Ionascu)

ZILELE MUZEULUI SATULUI. Muzeul Satului din Capitala sarbatoreste 70 de ani de existenta si isi deschide astazi portile celor care intentioneaza sa-i calce pragul. Pe parcursul saptamanii vizitatorii vor putea fi martori la spectacole de muzica si poezie, vernisaje, lansari de carte, microexpozitii, lansari de CD-uri, tabere de creatie si invitatii la dans si programe de muzica populara cu participarea unor artisti cunoscuti. (Loreta Popa)

SUCEAVA. O persoana a fost grav ranita, iar alte noua au suferit rani usoare, ieri-dimineata, dupa ce un maxi-taxi plin cu pasageri a intrat intr-un stalp, accidentul producandu-se pe Calea Unirii din Suceava. Soferul de pe maxi-taxi este cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa.
×
Subiecte în articol: observator