x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

05 Noi 2006   •   00:00
IRAK - Saddam: pedeapsa cu moartea?
Autoritatile irakiene au luat masuri speciale de securitate in asteptarea verdictului de azi in procesul lui Saddam Hussein in dosarul Dujail. Saddam risca pedeapsa cu moartea in procesul referitor la masacrul de la Dujail, in care este judecat pentru uciderea, in 1982, a 148 de siiti care esuasera intr-o tentativa de a-l asasina. Procesul a fost marcat de haosul audierilor, inlocuirea presedintelui instantei, rapirea si uciderea unora dintre avocati si actiunile de protest.

BUCURESTI - Paznic impuscat de un taximetrist
La o zi dupa ce sotia unui diplomat american a acuzat ca a fost agresata de un taximetrist in centrul Bucurestiului, un alt sofer de taxi a cedat nervos si a reactionat violent la problemele din trafic. Taximetristul a avut o altercatie cu un paznic de la un club din Sectorul 2 al Capitalei si, iritat ca nu a fost lasat sa parcheze, a scos pistolul. Glontul a trecut prin geaca agentului de paza, dar nu l-a ranit pe acesta. Aseara, agresorul inca era cautat de Politie. (Mediafax)

DUPA INCENDIU - Cautatori printre resturi, la Europa
In ciuda faptului ca pompierii au intervenit cu peste 20 de autospeciale, incendiul izbucnit vineri seara in complexul Europa din Capitala a distrus aproape toate bunurile din cei 5.000 de metri patrati afectati. Proprietarii standurilor nu au reusit sa salveze mare lucru, insa cativa bucuresteni optimisti cautau ieri printre ruine pentru a gasi marfa neafectata.

BIHOR - Tir cu substante toxice rasturnat
Circulatia intre Oradea si Salonta a fost blocata mai bine de 12 ore ieri, dupa ce un autotren care transporta substante toxice s-a rasturnat pe sosea. Sute de litri din incarcatura tirului s-au rasturnat pe camp. Potrivit Antenei 3, a existat si pericolul unei explozii.

LANSARE - Platforma lui Stolojan, la Iasi
Fostul lider liberal Theodor Stolojan a reluat ieri, cu prilejul lansarii platformei liberale la Iasi, atacurile la adresa actualei conduceri a partidului. El i-a atras atentia presedintelui PNL, Calin Popescu Tariceanu, ca face aceleasi greseli "pe care le-au facut PSD si Nastase cand erau la guvernare". Totodata, Stolojan a aratat ca alegerile anticipate sunt o necesitate, intrucat este nevoie de o noua configuratie parlamentara.

EXTINDERE - Sheffield, in Romania
Universitatea Sheffield, una dintre cele mai bine cotate universitati din lume, isi extinde acum programele si in Romania. Fondata la sfarsitul secolului al XIX-lea, universitatea si-a consolidat pozitia ca una dintre institutiile educationale cele mai bune din Marea Britanie. Incepand de anul acesta, programul de Executive MBA al Universitatii Sheffield se va desfasura in Bucuresti.

PROBLEME - Infractorii romani, spaima Italiei
Romanii reprezinta a treia comunitate ca marime in randul detinutilor straini din inchisorile italiene, iar situatia se va agrava considerabil dupa aderarea Romaniei la UE, relateaza Il Giornale in editia electronica de ieri. Dintre cei 12.646 de detinuti straini prezenti in penitenciarele italiene la sfarsitul lunii octombrie, 1.598 erau romani, ei fiind depasiti numeric doar de marocani si albanezi. Conform Il Giornale, "mii de tineri provenind de la Bucuresti vor trece dupa 1 ianuarie 2007 de la starea de clandestinitate la sedere legala in Italia, cu drepturi egale cu cele ale cetatenilor din celelalte state membre UE". (R.R.)

ACUZATII - A vandut Nicolaescu sanatatea romanilor?
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, este acuzat ca ar fi furnizat gratuit marilor companii de medicamente baza de date privind sanatatea romanilor. Potrivit agentiei News In, acuzatiile au fost facute de seful Sectiei de cardiologie din cadrul Spitalului Judetean Mures, doctorul Benedek Imre. In replica, ministrul sustine ca acuzatiile sunt nefondate si ca baza de date privind starea de sanatate a populatiei nu poate fi folosita in alte scopuri.
×
Subiecte în articol: observator