x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intrebări - Enervări - Mirări

Intrebări - Enervări - Mirări

de Jurnalul National    |    19 Noi 2007   •   00:00
Intrebări  -  Enervări  -  Mirări
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

Ne enervează ambasadorul romăn la ONU, Doru Costea (foto), intămplător şi preşedintele Consiliului pentru Drepturile Omului.



  • Ne enervează faptul că in Romănia drepturile copilului sunt incălcate frecvent, şi nu doar de către părinţi. Din păcate, batjocorirea copiilor a devenit un fel de sport naţional, principalul vinovat de incălcarea acestor drepturi fiind chiar statul romăn, care nu promovează politici publice adecvate in acest domeniu. Fără ineficienţa serviciilor de protecţie socială şi ale Autorităţii Tutelare n-ar fi posibil ca un copil de doar două luni să moară din cauza frigului, aşa cum s-a intămplat intr-o familie săracă din Baia Mare in noaptea de sămbătă spre duminică.
  • Ne enervează ambasadorul romăn la ONU, Doru Costea (foto), intămplător şi preşedintele Consiliului pentru Drepturile Omului. Ambasadorul locuieşte la Geneva, şi zilele trecute, intr-un interviu acordat ziarului Le Matin, s-a declarat "agasat" de romii romăni care cerşesc in Elveţia. Ne intrebăm ce a făcut diplomatul, plătit din banii publici, pentru a determina o schimbare in bine a situaţiei romilor romăni de la Geneva, faţă de care oficialul a recunoscut că simte o "oarecare responsabilitate". S-a declarat el "agasat" mai intăi autorităţilor romăne? A cerut el insistent Guvernului să ia măsuri, acelui Guvern pe care l-a relevat drept "CONŞTIENT" de existenţa discriminării in Romănia?

×
Subiecte în articol: observator