x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Iliescu: A fost o mare greşeală să fie desfiinţată agricultura cooperatistă

Ion Iliescu: A fost o mare greşeală să fie desfiinţată agricultura cooperatistă

24 Feb 2010   •   00:00

Agricultura din Uniunea Europeană se va afla în mare dificultate în 2013, când nu se vor mai putea acorda subvenţii, a afirmat fostul preşedinte al României Ion Iliescu. "SUA domină piaţa mondială pentru că are ferme mari, de zeci de mii de hectare, iar în 2013 UE nu va mai putea acorda subvenţii, astfel că România nu va mai avea acces la resurse", a avertizat Ion Iliescu.



"A fost o mare greşeală să fie desfiinţată agricultura cooperatistă, iar acum ţăranii se zbat în sărăcie şi noi nu mai putem pune în funcţiune sistemele de irigaţii", a adăugat Ion Iliescu, citat de Agerpres.

El a precizat că România de la începutul anilor '90 nu a desfiinţat agricultura cooperatistă, ci nu a reuşit să o apere 'în faţa unui val demolator, care asimila fermele mari cu instituţii ale statului'.

'Să nu uităm că, în anii '20, preşedintele partidului ţărănesc, Ion Mihalache, pleda pentru ferme mari, rezultate din unirea micilor proprietăţi', a spus fostul preşedinte al României.

Ion Iliescu a amintit că, în România, consumul de apă a scăzut de la 20 de miliarde de metri cubi în 1989, la opt miliarde de metri cubi în prezent, din care numai un miliard de metri cubi este folosit în agricultură.

×
Subiecte în articol: observator