x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator La Iaşi, Un tramvai fără frâne a băgat 5 oameni în spital

La Iaşi, Un tramvai fără frâne a băgat 5 oameni în spital

de Cristinel C. Popa    |    09 Dec 2013   •   16:28

Un tramvai rămas fără frâne a fost la un pas de a produce o catastrofă la Iaşi. Vagonul circula dinspre Gară către Piaţa Unirii când s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Vatmanul a încercat să frâneze, însă nu a reuşit, aşa că tramvaiul a început să meargă cu spatele la vale, viteza crescând de la o secundă la alta. După mai bine de 100 de metri, a intrat într-un alt tramvai care circula tot dinspre Gară către centrul oraşului. Ambii vatmani şi-au dat seama că se va produce un impact puternic, aşa că i-au avertizat pe călători să se ţină bine. Totuşi, 8 persoane au fost rănite, 3 refuzând internarea, iar 5 ajungând la spital. 
Directorul tehnic al RATP Iaşi, Cristian Stoica, spune că tramvaiele au 3 sisteme de frânare, independente, aşa că măcar unul ar fi trebuit să funcţioneze. “Vom face o anchetă să vedem exact ce s-a ăntâmplat. Putea să fie o adevărată tragedie dacă tramvaiul din spate nu-l oprea. Ori se putea întâmpla să fie maşini între ele”, a spus Stoica. Vatmanul care susţine că vagonul pe care îl conducea a rămas frăne are o vechime la RATP de 30 de ani. “Lucrez pe acest tip de vagoane de 7 ani şi niciodată nu mi s-a mai întâmplat ceva asemănător. Nu ştiu ce a fost acum”, a spus Petru Coca. Purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf.Spiridon” a spus că în respectiva unitate medicală au ajuns 4 persoane, o a cincea fiind transportată la Spitalul de Neurochirurgie. “Cei 4 pacienţi au mai multe traumatisme. Vor fi supuşi investigaţiilor pentru a vedea exact care este starea lor”, a spus conf.dr. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt UPU SMURD Iaşi.
Medicii nu exclud însă ca în orele următoare sî vină la spital şi alte persoane care au fost în cele două tramvaie şi care, chiar dacă au suferit traumatisme, au preferat iniţial să meargă acasă ori la serviciu.
Ambele tramvaie au deraiat.  Circulaţia din zonă, una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Iaşi, a fost întreruptî aproape două ore. (Cristinel C.Popa)


×