x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Legislatie modificata - Monica Macovei, refuzata de Alianta

Legislatie modificata - Monica Macovei, refuzata de Alianta

de Monica Iordache Apostol    |    02 Feb 2006   •   00:00
Legislatie modificata - Monica Macovei, refuzata de Alianta

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, n-a reusit sa ii convinga pe liberali si democrati sa-i sustina, prin asumarea raspunderii Guvernului, o serie de modificari la pachetul de legi privind reforma in justitie, promovat prin aceeasi metoda vara trecuta.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei (foto), n-a reusit sa ii convinga pe liberali si democrati sa-i sustina, prin asumarea raspunderii Guvernului, o serie de modificari la pachetul de legi privind reforma in justitie, promovat prin aceeasi metoda vara trecuta.

160 DE AMENDAMENTE. "Monica Macovei trebuia sa reformuleze articolele contestate in vara de Curtea Constitutionala. Acestea ar fi trebuit promovate prin asumarea raspunderii Guvernului, in acelasi moment cu pachetul de legi privind reforma in Sanatate. In schimb, a venit cu un set de 160 de amendamente", a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu.

LA UNISON. Luni seara, in sedinta conducerii Aliantei PNL-PD, si liberalii si democratii s-au opus la unison promovarii acestor amendamente prin asumarea raspunderii. Premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi spus ca nu se poate ca, dupa sase luni, ministrul Macovei sa modifice ceea ce tot ea a modificat in privinta functionarii justitiei. Astfel, decizia aliatilor a fost sa o trimita pe Macovei cu amendamentele la Parlament si sa fie dezbatute in procedura de urgenta.

×
Subiecte în articol: observator