x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Măcelarul de la Grajduri”, tratat la locul crimei

„Măcelarul de la Grajduri”, tratat la locul crimei

de Cristinel C. Popa    |    Diana Scarlat    |    02 Iul 2015   •   10:25
„Măcelarul de la Grajduri”, tratat la locul crimei

Covali Toader, supranumit „Măcelarul de la Grajduri“, care şi-a ucis soţia şi fiul minor în 1993, apoi concubina şi o asistentă de la spitalul de psihiatrie, s-a întors la locul crimei. Şi-a demonstrat reabilitarea imediat după eliberarea din cu exhibiţionism şi ameninţări

Temutul criminal în serie Covali Toader a fost eliberat recent, după 22 de ani de detenție, tocmai pentru buna purtare constatată de comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului Botoşani şi aprobată de judecători.

La scurt timp de la eliberare, a recidivat. Conform declaraţiilor managerului de la Socola, Covali Toader s-a întors la spitalul de psihiatrie din Iaşi, după ce a făcut parade de exhibiţionism prin satul în care locuia și şi-a ameninţat câţiva vecini. În acelaşi loc a mai ucis, în 1993, o asistentă medicală şi o deţinută care-i era concubină.

„În cazuri de bolnavi violenţi, avem măsuri speciale. Există o procedură de lucru în situaţia în are avem pacienţi de acest gen. Asistența este însoțită de cineva care poate să-i asigure protecția.

Sunt şi echipamente de contenţionare mecanică. Covali Toader este internat la noi de o săptămână şi este sub tratament în acest moment”, a explicat, pentru Jurnalul Național, Gabriel Oprişan, managerul spitalului de psihiatrie Socola.

Pentru cele patru crime, Covali Toader a fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar Curtea de Apel Iaşi i-a comutat pedeapsa la 25 de ani după ce a împlinit 60 de ani.

Astăzi este liber, „pentru că îndeplinea toate condițiile cerute de lege”. Judecătorii de la Botoşani au admis, pe 9 aprilie, cererea comisiei de eliberare Botoşani, pentru Covali Toader.

”Și-a omorât soția și copilul când era în libertate, apoi amanta şi o asistentă, când era internat la Socola. În penitenciar nu a omorât pe nimeni. Reiese de aici că locul lui este în închisoare, pentru că acolo a avut un comportament exemplar, nu în libertate sau la spital, pentru că acolo a primit porecla Măcelarul” - Dan Antonescu, criminolog.



×
Subiecte în articol: macelarul de la grajduri covali toader