x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Macovei consideră condamnarea lui Năstase un succes al Justiţiei şi o lecţie pentru politicieni

Macovei consideră condamnarea lui Năstase un succes al Justiţiei şi o lecţie pentru politicieni

06 Ian 2014   •   20:43
Macovei consideră condamnarea lui Năstase un succes al Justiţiei şi o lecţie pentru politicieni

Condamnarea lui Adrian Năstase la patru ani închisoare pentru luare de mită reprezintă un succes al Justiției şi o lecție pentru politicienii corupţi, afirmă europarlamentarul PDL Monica Macovei, într-un comunicat.

"Acum nimeni nu mai poate să susţină credibil că dosarele făcute de DNA şi judecate de Înalta Curte sunt influenţate politic. Ele au ajuns în instanţă, aşa cum ţi-au dorit toţi inculpaţii, inclusiv Năstase. Dosarul lui Năstase a fost public odată ajuns în instanță şi judecători de la Înalta Curte l-au condamnat pe Năstase pe baza probelor reale din dosar", susţine Monica Macovei.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, în dosarul Zambaccian,  patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată şi trei ani de închisoare pentru şantaj, precum şi cinci ani interzicerea unor drepturi civile după executarea pedepsei. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Adrian Năstase să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare.

De asemenea, în acelaşi dosar, soţia sa, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită şi infracţiuni la legea vamală, cu un termen de încercare de opt ani.

×
Subiecte în articol: monica macovei adrian nastase