x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magistraţii au decis ca Gigi Becali să execute sporul de pedeapsă din dosarul "Valiza". Decizia nu este definitivă

Magistraţii au decis ca Gigi Becali să execute sporul de pedeapsă din dosarul "Valiza". Decizia nu este definitivă

20 Aug 2014   •   13:38
Magistraţii au decis ca Gigi Becali să execute sporul de pedeapsă din dosarul "Valiza". Decizia nu este definitivă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Tribunalul Constanţa a decis că Gigi Becali nu scapă de sporul de pedeapsă de șase luni din dosarul "Valiza".

Cererea lui Becali, care includea nu doar renunțarea la sporul de pedeaspă, dar și returnarea valizei sale cu bani, a fost respinsă, însă decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța în termen de trei zile.

Gigi Becali s-a prezentat în urmă cu două săptămâni în fața instanței, susținând că faptele pentru care a fost condamnat în acest dosar nu sunt incriminate de noul Cod Penal.

Gigi Becali a fost condamnat pentru două infracţiuni de dare de mită, una comisă în 2006 când a vrut să premieze jucătorii Gloriei Bistriţa, iar cea de-a doua a avut loc în 2008 când a dorit să dea banii pentru Universitatea Cluj ca această echipă să obţină un rezultat pozitiv cu CFR Cluj în ultima etapă din campionat pentru ca Steaua să iasă campioană.
 
El a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a mai primit o condamnare de trei ani cu suspendare în cazul sechestrării celor care i-au furat maşina. Ulterior a primit un spor de pedeapsă de şase luni pentru "Dosarul Valiza".

×