x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

09 Sep 2006   •   00:00

15:06 - ACTIUNE

TIMIS. Inca doi subcomisari de la Politia de Frontiera Caras-Severin au fost arestati pentru contrabanda si abuz in serviciu.
INSPECTIE. Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, a vizitat Sibiul pentru a vedea cum avanseaza lucrarile de restaurare.

15:11 - ANCHETA

REGHIN. Violentele izbucnite intre rromi si politisti joi seara, la Reghin, au atras atentia conducerii IGPR. Adjunctul sefului IGPR, Gheorghe Popa, si seful Directiei de Inspectie Interna a IGPR, Jenica Alion, au fost in municipiul muresean pentru a ancheta scandalul in care au fost ranite 17 persoane.
SLUJBA. Ierarhi, preoti, dar si sute de credinciosi din tara si din strainatate au participat la sfintirea Catedralei Sfanta Anastasia din Calarasi, la 16 ani dupa ce a fost pusa piatra de temelie a cladirii. Aceasta va fi cea mai mare catedrala din Calarasi si are o suprafata pictata de 1.800 metri patrati.

PROTEST - Grefierii vor salarii mai mari
Reprezentantii personalului auxiliar din Justitie protesteaza de doua zile din cauza faptului ca salariile care le-au fost promise nu le vor fi acordate. Ei sustin ca nu este normal sa aiba venituri "de mizerie" si sa fie transformati in simpli functionari publici, asa ca in fiecare zi, timp de doua ore, poarta ecusoane pe care scrie "Protest". Luni, grefierii de la Curtea de Apel Bucuresti intentioneaza sa iasa in robe pe scarile Palatului de Justitie. (M. Pasa)

SCANDAL LA BAROU - Neinvitat, dat afara cu Politia
Intalnirea dintre avocatii Uniunii Nationale a Barourilor si magistrati a inceput ieri cu un adevarat show provocat de decanul Baroului Alternativ Bacau. Vasile Botomei si-a facut aparitia in sala de conferinta si a refuzat sa mai plece, desi nu fusese invitat acolo, pentru ca asociatia din care face parte nu este recunoscuta legal. Avocatii au chemat intr-un final Politia pentru a-l evacua pe Botomei. (M.P.)

COMEMORARE - Parintele Sofian, pomenit la Antim
Parintele Arhimandrit Sofian Boghiu va fi pomenit astazi, la ora 10:30, la Manastirea Antim din Bucuresti. Slujba de pomenire va fi urmata de un pelerinaj la Manastirea Caldarusani. Parintele Sofian s-a stins din viata la 14 septembrie 2002, la aproape 90 de ani. Arhimandritul a fost unul din marii duhovnici si mari pictori bisericesti romani. (Daniela Sontica)

UDMR - Boagiu, acuzata de diversiune
"Doamna Anca Boagiu (n.r. - ministrul Integrarii) a avut asa o iesire necontrolata atunci cand a criticat UDMR legat de sustinerea propunerii PC de numire a procurorului general de catre CSM. Unii colegi au memoria scurta, cand erau in opozitie sustineau ca CSM sa aiba drept de numire a procurorului general. Raportul UE nu va fi mai critic fata de Romania, fiindca noi am sustinut numirea procurorului general de catre CSM. Este o diversiune cand se spune ca din aceasta cauza am avea de pagubit", a declarat ieri vicepresedintele executiv al UDMR, Laszlo Borbely. (Gabriela Antoniu)

RECUPERARE - Silviu Brucan a fost vizitat de familie
Dupa ce in urma cu o zi a fost deconectat de la aparatele de respiratie artificiala, Silviu Brucan era constient si a primit ieri vizita familiei sale. Mai mult, politologul participa la programul de kinetoterapie respiratorie, a anuntat directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Catalin Carstoiu. "Pacientul este un caz aparte. A dat un raspuns absolut fantastic", a adaugat doctorul Horia Muresian, seful sectiei de Chirurgie Cardiovasculara.

ACCIDENT BARLAD - Trupurile victimelor, luate acasa
Lacrimi si durere in curtea Spitalului Municipal Barlad. Familiile celor 12 bacauani morti in tragicul accident de circulatie de joi au venit ieri sa ia acasa trupurile neinsufletite ale victimelor. Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IJP Vaslui, a declarat ca politistii continua ancheta pentru a afla daca soferul microbuzului era in stare de ebrietate. (Ana Ionascu)

AMR VS CNSAS - Cazul Bejinariu ajunge in instanta
Filiala Cluj a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) a dat in judecata CNSAS si pe judecatoarea Florica Bejinariu, solicitand anularea deciziei CNSAS in care se arata ca aceasta nu a facut politie politica. Andrea Tulus, presedintele AMR Cluj, a declarat ca actiunea a fost depusa la Curtea de Apel Cluj. Judecatorii Tribunalului Cluj considera ca Bejinariu nu mai poate fi membru in CSM pentru ca nu-si mai poate indeplini atributiile in serviciu.

TULCEA - Fetita disparuta s-a inecat in Dunare
Fetita de 6 ani disparuta in Tulcea, Oana Canareica, a fost gasita inecata in Dunare. Joi seara, un vecin din sat, a vazut-o plutind langa o macara plutitoare ce se afla la cateva case mai jos de cea a bunicilor fetei, de unde a disparut luni micuta. Cu salupa a tras-o prin apa pana aproape de mal, unde a legat corpul neinsufletit de barca si l-a lasat acolo, in asteptarea politistilor. Bunicii au ramas pe mal, jelind langa nepoata lor, ramasa in apa. (Gabi Golea)

MUZEUL TARANULUI - Expozitie interactiva
Ieri a avut loc vernisajul expozitiei "Santamaria Orlea - autoportret" la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti. Pana marti vor fi prezentate cinci fete ale comunei Santamaria Orlea, din Tara Hategului. Manifestarile sunt organizate tematic: "Vazul", "Pipaitul", "Gustul si mirosul", "Memoria" si "Auzul". Maine va fi ziua dedicata gustului si mirosului. Vizitatorii vor putea degusta si cateva mancaruri traditionale, preparate la fata locului. (Anca Scarlat)

SECTORUL 2 - Spectacol pe cinste in Parcul Tei
Jocuri, concursuri, muzica si multa distractie. Acesta va fi atmosfera de azi din Parcul Tei, din Sectorul 2 al Capitalei. Spectacolul este dedicat atat inceperii anului scolar, cat si sarbatorilor "Sf. Maria" si "Sf. Ana". Castigatorii concursurilor vor fi recompensati cu premii oferite de Niro Group, care se afla intr-un parteneriat public-privat cu Primaria Sectorului 2. Printre invitati se afla Oana Sarbu si Mihai Traistariu.


ONOR. Militarii romani ai Batalionului UNAMI 4 participa alaturi de familie, in Predeal, la un ceremonial organizat inaintea plecarii in misiune in Irak. Ei vor inlocui Batalionul UNAMI 3 in teatrul de operatiuni al subunitatii de vanatori de munte din regiunea Basra.
×
Subiecte în articol: observator