x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

17 Iul 2006   •   00:00

14:32 - DEZNODAMANT


TRAGEDIE. Tanarul de 20 de ani din Alba-Iulia, disparut acum doua zile in timp ce se afla la scaldat pe raul Mures, a fost gasit inecat (L.D.)
CNSAS. Deputatul PSD Victor Ponta a cerut publicarea dosarului de la CNSAS al ministrului Justitiei, Monica Macovei.

14:37 - "RETURNARE"


INFRACTORI. Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat trimiterea in tara, la inceputul acestei saptamani, a cinci romani condamnati de instante din Suedia, Austria sau Spania pentru trafic de droguri, furturi sau proxentetism.
IASI. Tatal Larisei Chelaru, fetita de 8 ani ucisa anul trecut la Iasi, a fost inmormantat. Constantin Chelaru s-a sinucis dupa ce avocatul criminalului a cerut instantei o pedeapsa mai blanda.


REPARAT SI NU PREA. Chiar daca edilii s-au laudat spunand ca lucrarile de pe tronsonul Turda-Crangasi la Podul Grant sunt cele mai ample realizate pana acum, rezultatele lasa mult de dorit. Nu conteaza cu ce masina mergi, efectul de caruta este garantat. (Radu Crivat)

GIURGIU - Case inundate dupa furtuna
Un numar de 25 de case au fost inundate si unele cartiere de locuinte au ramas fara alimentare cu apa potabila in urma unei ploi torentiale care s-a abatut asupra municipiului Giurgiu, informeaza Rompres. Potrivit Dispeceratului Sistemului de Gospodarire a Apelor Giurgiu, sambata seara, intr-o jumatate de ora, au cazut in oras precipitatii de pana la 30 de litri pe metrul patrat. Ploaia a continuat pana in dimineata zilei de duminica, nivelul precipitatiilor ajungand la 38 de litri pe metrul patrat.

VALCEA - Trei copii raniti intr-o explozie
Trei copii din comuna valceana Daesti au fost grav raniti sambata in urma unei deflagratii. Minorii au suferit arsuri de gradul 2 dupa ce au dat foc unui obiect pirotehnic neexplodat pe care l-au gasit-o pe camp. Politia a deschis o ancheta. (Alexandra Chivu)

PROTEST - Sinistratii din Tarlisua, in strada
Peste 70 de sinistrati din comuna bistriteana Tarlisua au protestat ieri in strada impotriva modului in care au fost distribuite ajutoarele umanitare. Oamenii sunt nemultumiti si de faptul ca firmele care au degajat caile de acces au plecat fara sa finalizeze lucrarile.

COMUNA ARBORE - A fost gasit copilul luat de viitura Copilul in varsta de un an
si opt luni disparut din comuna Arbore, in urma viiturii care a lovit localitatea, a fost gasit sambata noaptea. Potrivit prefectului Orest Onofrei, cadavrul micutului era ingropat de ape la trei kilometri de casa sa, pe camp. (Nicu Amuraritei)

CAZUL ROMPETROL - Contraatac la Ilie Botos
Oficialii Rompetrol Group (TRG) l-au contrazis ieri pe procurorul general Ilie Botos, care a sustinut ca dosarul Patriciu va fi trimis in instanta. Potrivit acestora, in dosar nu au fost finalizata expertiza, iar afirmatiile lui Botos ar incalca prezumtia de nevinovatie.

TREN PERSONAL - Dublu accident feroviar
Un tanar de 25 de ani si-a pierdut viata, iar alte doua persoane au ajuns la spital in urma a doua accidente feroviare produse intr-o jumatate de ora. Autoturismele au fost lovite de acelasi tren personal care circula pe ruta Tulcea-Constanta. Din primele cercetari a reiesit ca soferii nu ar fi oprit inainte de trecerea peste calea ferata. (E. Sava)

TIMISOARA - Discriminare de varsta la strand
Unei timisorence de 44 de ani i s-a interzis accesul intr-un strand din oras, pe motiv ca a depasit varsta de 30-35 de ani. Portarul strandului i-a spus femeii ca nu cadreaza cu restul clientilor. Constantin Ivan, presedinte Ligii pentru Apararea Drepturilor Omului Timisoara, a spus ca asteapta un memoriu de la femeie, pe care il va trimite procurorilor.

CONTRABANDA - Tigari confiscate de politisti la Timisoara
Politistii de frontiera din cadrul Directiei Timisoara, au confiscat peste 10.000 de pachete de tigari netimbrate, in doar 24 de ore, valoarea acestora fiind de peste 10.000 de euro. Toate pachetele netimbrate au fost confiscate, iar posesorii acestora au fost amendati.
×
Subiecte în articol: observator