x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

10 Iun 2006   •   00:00

Caine reclamat la OPC


Un barbat care a fost muscat in urma cu cateva zile de un caine care se aciuase pe langa o brutarie din Botosani a sesizat Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Omul vrea sa fie despagubit, iar inspectorii OPC trebuie sa stabileasca daca animalul apartine societatii. (Razvan Constantin)

Accident in port - Capitanul, audiat de procurori


Doi dintre muncitorii raniti in accidentul de joi din Portul Constanta sunt inca internati la Spitalul Judetean de Urgenta cu multiple traumatisme, dar in afara oricarui pericol. Ei au fost vizitati ieri de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Autoritatile portuare continua cautarile muncitorului disparut si se pregatesc sa scoata din mare cele trei utilaje avariate. Din primele investigatii se pare ca principalul suspect este capitanul remorcherului Izvorul Mare I, care va da o declaratie procurorilor constanteni. (Emilia Sava)

Avertisment - Profesorii au pichetat Guvernul


Aproximativ 100 de profesori au pichetat ieri sediul Guvernului, acuzand Executivul ca si-a incalcat angajamentele asumate in urma grevei generale din noiembrie anul trecut. "Avem sentimentul ca in momentul de fata invatamantul este o minge de ping-pong intre doua parti ale Coalitiei. Pe de o parte, Tariceanu-Vladescu-Marko Bela, iar de cealalta - PD", a spus Gheorghe Izvoranu, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret". (Eugenia Mihalcea)

Instanta suprema - Vantu vrea sa-si stramute dosarul


Sorin Ovidiu Vantu a cerut ca dosarul privind constituirea Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID), in care el are calitatea de inculpat, sa fie stramutat. Omul de afaceri nu mai vrea sa fie judecat de aceeasi instanta pe care nu a reusit s-o recuze si care l-a condamnat in anul 2005 la trei ani de inchisoare, cu executare, pentru fals in declaratii si uz de fals. Daca solicitarea lui Vantu va fi acceptata si dosarul BID va fi stramutat la alta instanta, vom afla dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca insa cererea. Termenul in acest sens a fost stabilit pentru 7 iulie. (Violeta Fotache)

Vizita in Spania - Autoturismul lui Seres, accidentat


Masina cu care ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, se deplasa in coloana oficiala a premierului Tariceanu, aflat in vizita in Spania, a fost implicata intr-un usor accident de circulatie. Ministrul a fost mutat intr-un alt autoturism cu care si-a continuat traseul, informeaza Mediafax. Seres nu a fost ranit, dar masina a fost avariata usor in partea din fata. Accidentul a fost produs din vina unui alt sofer, care a ignorat avertizarile sonore si luminoase ale echipajului de politie ce insotea coloana oficiala. Masina premierului Tariceanu nu a fost avariata in acest incident.

Reexaminare - Legea 182/2000, intoarsa din drum


Presedintele Traian Basescu a solicitat ieri Parlamentului sa reexamineze propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 182/2000, privind protejarea patrimoniului cultural national mobil. Basescu le-a atras atentia parlamentarilor ca scopul modificarilor si completarilor operate era, pe de o parte, de armonizare a legislatiei romanesti in domeniu cu aquis-ul comunitar, iar, pe de alta parte, de eliminare a unor inadvertente create de textele confuze din lege.

Primaria Giurgiu - Inspector prins cu mita


Un inspector din cadrul Corpului de Control Comercial al Primariei Giurgiu a fost prins in flagrant de ofiteri de la Investigarea Fraudelor, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu, in timp ce primea suma de 800 de lei noi. George C. a pretins suma de la administratorul unei societati comerciale din municipiul Giurgiu, pentru ca pe viitor firma sa nu fie supusa controalelor. Inspectorul a fost arestat preventiv. (Vasile Arcanu)

Sectorul 2 - Elevii olimpici au fost premiati


84 de elevi olimpici care au castigat competitiile scolare internationale la matematica, fizica, informatica, chimie, istorie, geografie si limbi straine vor fi premiati maine in cadrul "Galei Olimpicilor - Oscar pentru inteligenta". Manifestarea va avea loc la sediul Primariei Sectorului 2. Tinerii vor primi diplome, dar si premii in bani oferite de grupul de firme Niro. Totodata vor fi rasplatiti si 61 de profesori.

Semnal de alarma - Criza de sange in judetul Hunedoara


Rezervele de sange ale Centrului Judetean de Transfuzii Hunedoara se afla la limita de avarie, din cauza ca multi dintre donatorii fideli au plecat sa munceasca in strainatate, transmite Rompres. "Unii dintre acesti donatori revin toamna in tara, iar atunci situatia se normalizeaza", a declarat ieri directorul centrului, dr. Victoria Halmagi. In aceste conditii, interventiile chirurgicale obisnuite au fost reprogramate sau se apeleaza la familia bolnavului care are nevoie de sange.

Expozitie - Papusa Barbie spune bye-bye


Barbie si prietenii ei isi iau la revedere de la bucuresteni. Duminica, 11.06.2006, cortul din Piata Revolutiei, care a gazduit expozitia "World of Barbie and Lego", se ridica. De la deschiderea expozitiei itinerante Barbie, mai bine de 10 mii de persoane au venit sa viziteze papusa preferata a lumii. Barbie nu paraseste Bucurestiul fara sa mai organizeze o petrecere. Duminica, de la ora 11, incepe "cheful" de despartire. Vor fi concursuri cu intrebari din istoria Barbie, concursuri de desene animate cu aceeasi tema, toata petrecerea terminandu-se cu o discoteca pentru copii. (R.I.A.)


Autobuz plin cu navetisti, rasturnat


Un autobuz cu circa 60 de navetisti la bord s-a rasturnat pe o cale ferata, ieri dupa-amiaza, la intrarea in localitatea brasoveana Dumbravita. Zece persoane au fost ranite grav, fiind transportate la Spitalul Clinic de Urgenta Brasov. Circulatia feroviara a fost oprita cateva ore. Pentru ridicarea autobuzului, la fata locului a fost trimisa o macara. (Ramona Tintea)
×
Subiecte în articol: observator