x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

03 Mai 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Incendiu la Luna Park

Ieri-seara, pe geamurile birourilor noastre am putut vedea o coloana groasa de fum venind dinspre Herastrau. O tiribomba-caracatita din Luna Park luase foc. Dupa spusele martorilor, focul a fost provocat de doi copii sau de doi adolescenti tembeli care au incercat sa scoata de sub tiribomba, cu ajutorul unor hartii aprinse, niste pisici. Pompierii au ajuns abia la aproximativ 25 de minute de la declansarea incendiului. (T.R.)

Din nou "omor" la farmacii

Numerosi oameni din mai multe orase ale tarii s-au inghesuit din nou la portile farmaciilor, ca de fiecare data, la inceput de luna. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, considera insa ca este efectul faptului ca populatia nu are inca incredere ca medicamentele prescrise se vor gasi in tot cursul lunii. "Probabil ca vor fi necesare cateva luni pana cand oamenii se vor convinge ca nu mai este nevoie sa stea la cozi", a spus ministrul.

Barza cu cioc artificial

Un medic veterinar si un stomatolog din Sfantu-Gheorghe vor face in aceasta saptamana o operatie in premiera mondiala. Ei vor incerca sa monteze un cioc artificial unei berze. Pliscul pasarii este rupt de la jumatate in urma unui accident si va fi refacut din plastic.

Declaratii de avere - Universitarii, la control

14 universitati din cele 49 de stat nu au publicat declaratiile de avere conform legii, dupa precizarile Ministerului Educatiei. Printre acestea, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea din Bacau, Universitatea de Medicina din Iasi. Tinand cont de faptul ca fisele fiscale 2 vor fi depuse la administratiile fiscale in aceasta luna, reprezentantii MEC vor sesiza la finele lunii mai Curtea de Apel, care poate declansa procedura de control. (Eugenia Mihalcea)

Matematica - Romanii, pe locul I la Balcaniada

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a obtinut sase medalii si locul I in clasamentul pe natiuni la Olimpiada Balcanica de matematica pentru seniori care s-a desfasurat in Cipru. Medaliile de aur au fost obtinute de Mihail Dumitrescu, elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, si de Gabriel Eduard Bazavan, din Drobeta Turnu-Severin. Echipa noastra a mai primit trei medalii de argint si una de bronz. (Eugenia Mihalcea)

Anticoruptie - Alt dosar pentru Sechelariu

Procurorii anticoruptie sunt aproape de final intr-o noua ancheta in care este cercetat fostul primar bacauan Dumitru Sechelariu. Al doilea dosar contine acuzatii ca spalare de bani si infractiuni financiar-bancare in care sunt implicate societatile la care el era actionar, informeaza Mediafax. Sechelariu este deja judecat in stare de libertate pentru obtinerea ilegala a aproximativ 300.000 de dolari din afaceri cu terenuri si pentru prejudicierea Consiliului Local Bacau.

Mures - Fonduri pentru infrastructura

Agentia de Dezvoltare Regionala VII Centru a aprobat pentru judetul Mures doua mari proiecte de infrastructura ce urmeaza sa fie demarate anul viitor. Unul dintre proiecte consta in reabilitarea "Drumului vinului" dintre Tarnaveni si Blaj si a obtinut finantarea ceruta de cinci milioane de euro. Celalalt vizeaza reabilitarea drumului din orasul Sovata, in valoare de aproape patru milioane de euro, a declarat presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke. (Monica Harmanescu)

Accident rutier - Directorul de la Rovinari, ranit grav

Directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Ion Pisc, a fost grav ranit ieri, dupa ce masina in care se afla a lovit un copac, a sarit peste un sant, a rupt un stalp de electricitate si s-a oprit intr-un podet metalic. Accidentul s-a produs intre localitatile Targu-Jiu si Rovinari, dupa ce soferul unei Dacii aflate in fata masinii lui Pisc a pierdut controlul volanului. Conducatorul spune ca un caine i-a sarit sub roti. Ion Pisc a fost adus in Capitala cu leziuni la coloana vertebrala. (Gabriela Mladin)

Petrosani - Consilier ministerial pus sub invinuire

Ioan Stamin Purcaru, consilier pe probleme de minerit in Ministerul Economiei si Comertului, a fost pus sub invinuire de procurorii din Petrosani si urmeaza sa fie audiat in calitate de invinuit. El este acuzat de fals si uz de fals in legatura cu declaratia sa de avere. Potrivit Mediafax, dosarul de urmarire penala a fost finalizat de Politie si a ajuns la Parchet cu propunerea de trimitere in judecata.

Ordonanta - Taxa pe viciu, inclusa in acciza

Ordonanta de urgenta care prevede includerea taxei pe viciu in acciza pentru alcool si tigari a fost publicata ieri in Monitorul Oficial. Un pachet de tigari va costa mai mult cu 1 leu, iar un litru de alcool - cu circa 7 lei. Procedurile legale care prevad publicarea noilor preturi in cel putin trei ziare de mare tiraj si avizarea acestora de catre reprezentantii Ministerului de Finante ar putea amana insa scumpirile cu una-doua zile. (Daniela Ivan)
×
Subiecte în articol: observator