x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

12 Apr 2006   •   00:00

Profesorii, fara salarii


Profesorii din mai multe judete nu si-au primit salariile restante din perioada 2001-2004, in ciuda eforturilor ministrului Hardau. Profesorii din Neamt, Mures, Olt, Braila, Ilfov, Galati nu si-au primit deloc banii sau intr-o proportie mica, desi Executivul s-a angajat sa rezolve problema.

Covasna - Pistoale furate, cautate din 1989


Reprezentantii Biroului de Arme din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Covasna mai cauta inca 22 de pistoale furate in timpul Revolutiei din 1989. Potrivit sefului IJP Covasna, comisarul-sef Laurentiu Todoran, armele au fost furate de la posturile de politie in timpul Revolutiei, cand birourile au fost devastate. Din cele 22 de arme, 21 de pistoale "Carpati" au fost furate din magazia Postului de Militie Targu-Secuiesc si un pistol de la postul din comuna Lemnia. (Radu Crivat)

Muzeul Satului - "Floriile cu bucurie"


Intre 13 si 16 aprilie 2006, Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" organizeaza targul "Floriile cu bucurie". Cei care vor vizita acest targ pot cumpara pentru cei dragi obiecte de arta populara. Maine, la ora 12:00, va avea loc deschiderea targului, iar programul zilnic de vizitare este intre orele 9:00 si 19:00.

Justitie - Chitaru, supus unei expertize


Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice in cazul lui Alecu Chitaru, ieseanul care l-a injunghiat pe seful ADS, Barna Tanczos, informeaza Rompres. In acest sens, Chitaru va fi internat, pentru doua saptamani, la spitalul Penitenciarului Jilava. Parchetul a solicitat ieri Tribunalului Bucuresti prelungirea mandatului de arestare preventiva pe numele lui Chitaru, urmand ca instanta sa stabileasca un termen.

Valcea - DNA, in control la Consiliul Judetean


Procurorii DNA au declansat o ancheta la Consiliul Judetean Valcea, pentru a vedea cum au fost cheltuite fondurile alocate de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului in anul 2004 pentru asfaltarea unor drumuri comunale. In acest sens, judetului Valcea i-a fost alocata suma de 1.140.000 USD (aproximativ 30 miliarde lei vechi), printr-un contract de imprumut subsidiar, in baza unui credit extern. Cu toate acestea, in multe localitati lucrarile nu au fost finalizate, intarzierile nefiind justificate. (Alexandra Chivu)

Revolutionari - Protest la Bucuresti


Peste 2.000 de revolutionari din toata tara vor manifesta astazi in fata sediului central al PSD din Bucuresti. Motivele protestului sunt: aflarea adevarului despre evenimentele din decembrie 1989, declararea regimului comunist drept nelegitim si criminal, excluderea lui Ion Iliescu din PSD, inlaturarea lui Emilian Cutean de la sefia Comisiei parlamentare pentru Legea 341/2004, pedepsirea celor vinovati de producerea evenimentelor din decembrie 1989 si a mineriadelor, a declarat, pentru Rompres, Vasile Mardare, vicepresedinte al Blocului National al Revolutionarilor din Romania, organizatorul mitingul.

Despre anticipate - "O abordare smechereasca"


"Nu-mi place abordarea de tipul hai sa tacem, sa ne potolim, pentru ca UE, este cu ochii pe noi, dar, dupa ce intram in UE, nu ne mai intereseaza, putem sa facem orice scandal, putem sa facem alegeri anticipate pentru ca am intrat si nu mai conteaza, ca nu ne mai sanctioneaza nimeni, in nici un fel. La 1 ianuarie nu se va schimba nici culoare zapezii iarna, nici culoarea cerului, nu se va schimba dintr-o data viata noastra. Este o abordare smechereasca", a declarat ieri liderul UDMR, Marko Bela. (Aniela Nine)

Dolj - Elevi morti in drum spre examen


Trei elevi doljeni au murit, iar un al patrulea se afla in stare foarte grava la spital dupa ce masina cu care se duceau la simularea examenului de Bacalaureat s-a izbit de un copac de pe marginea drumului. Accidentul a avut loc ieri-dimineata, intr-o curba aflata la iesirea din orasul Segarcea si a fost cauzat de viteza foarte mare (circa 160 km/h) cu care Adrian Sarbu, de 19 ani, fiul unui politist segarcean, sofa. Cei patru tineri erau elevi in clasa a XII-a si ar fi trebuit sa sustina ieri ultima proba a examenului de simulare de BAC. (Mihai Gavrila)


Angajatii Carom au blocat DN 12 A


Circulatia rutiera pe DN 12 A Adjud - Miercurea Ciuc a fost deviata ieri, de la Adjud spre Bacau, in ambele sensuri, drumul fiind blocat de aproximativ 400 de angajati ai Carom Onesti. Oamenii sunt disperati ca nu si-au primit salariile din februarie si au datorii.

×
Subiecte în articol: observator