x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

23 Mar 2006   •   00:00

23 martie 2006

Elev roman la Buckingham


Un elev de clasa a XII-a din Bacau, care a castigat un concurs de discurs politic, va merge in aceasta vara la Palatul Buckingham pentru a sustine o cuvantare. Desi profesorii spun ca Tudor Azoitei are "un geniu lingvistic", tanarul vrea sa intre la Facultatea de Calculatoare.

Speranta - Se vrea continuarea acordului cu FMI

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spera ca diferentele de opinie intre reprezentantii Romaniei si cei ai Fondului Monetar International (FMI) legate de tintele de deficit bugetar pentru 2006 si 2007 se vor "atenua" dupa consultari, astfel incat acordul cu FMI sa continue. Vladescu s-a aflat in perioada 20-22 martie la Washington pentru consultari cu reprezentantii FMI.

Executiv - Adio, Dracula Park!

Guvernul va incepe procedurile legale pentru anularea titlului de parc industrial acordat "Parcului turistic Snagov", precum si rezilierea contractului de asociere in participatiune si a contractului de administrare incheiat in cazul Dracula Park. Verificarile Autoritatii de Control au demonstrat ca administrarea parcului a fost incredintata unei firme care intre timp s-a si dizolvat. (Mediafax)

Incident - Profesor dezbracat de elevi la ore


Un profesor constantean a fost batjocorit in timpul orelor de curs de elevii sai, care l-au dezbracat in timp ce scria la tabla. Scena in care unul dintre elevi profita de neatentia profesorului si ii trage pantalonii jos a fost filmata si a circulat pe internet, informeaza Romnet.

Verdict - In Capitala nu exista gripa aviara


Primarul general, Adriean Videanu, i-a linistit ieri pe bucuresteni, spunandu-le ca in Capitala nu exista nici macar suspiciune de gripa aviara. El le-a cerut celor din provincie sa renunte la tentatia de a transporta pasari vii in Bucuresti, afirmand ca focarul din Magurele ar fi aparut in urma unor astfel de procedee. "Continuam masurile preventive si monitorizam permanent zonele in care poate aparea fenomenul", a spus Videanu. (Monica C. Andrei)

Infrastructura - Primii bani pentru Bechtel


Bechtel, constructorul Autostrazii Brasov-Bors, va primi 100 de milioane de euro pana la finele lunii aprilie. "In functie de lucrarile care vor fi executate se va putea merge chiar pana la 300-350 de milioane de euro", a spus Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Proiectul constructiei autostrazii are o valoare totala de peste doua miliarde de euro.

Iasi - Scolile de top nu mai au locuri


Cu mai bine de opt luni inainte de startul noului an scolar, multe unitati iesene nu mai au locuri la clasa I, chiar daca inscrierile in invatamantul primar au inceput abia in aceasta saptamana. Inspectoratul Scolar Judetean se asteapta ca in anul scolar 2006-2007 sa se inscrie in clasa I aproximativ 10.000 de boboci. (Mirela Cimpoi)

Arad - Camatar ucis de iubitul homosexual


Un aradean de 46 de ani, despre care politistii sustin ca era camatar, a fost gasit mort marti seara in locuinta sa din municipiu. El fusese injunghiat de peste 20 de ori si avea gatul taiat, iar principalul suspect, iubitul sau homosexual, a fost prins ieri-dimineata in judetul Hunedoara. Tanarul Cosmin P. neaga toate acuzatiile, desi are o taietura la mana dreapta. (Andrei Ando)

Constanta - Refuzata la spital cu copilul mort


O tanara de 18 ani care locuieste la groapa de gunoi a municipiului Constanta nu a fost primita la Spitalul Judetean, desi avea in brate copilul sau decedat. Medicii de pe Ambulanta care a adus-o pe fata au constatat moartea bebelusului, dar ea a fost nevoita sa se plimbe prin curtea spitalului mai multe ore pana la venirea legistilor. (Emilia Sava)

Craiova - Stralucirea s-a intors acasa


Dupa ce negocierile cu rapitorii au esuat si parintii Medalion si Mercedesa au amenintat ca vor varsa sange pentru a-si recupera fata, Stralucirea, fiica vrajitoarei din Craiova, a fost adusa acasa marti seara. Tatal fetei a anuntat ca va retrage plangerea de la Politie. Intreaga familie a sarbatorit intoarcerea tinerei, dar si presupusa logodna a acesteia cu rapitorul. (Mihai Gavrila)

Audieri - Clanul Tanase a "umplut" Parchetul


16 dube si alte cateva masini au dus ieri pentru audieri la Parchetul General o parte din cei peste 200 de membri ai organizatiei mafiote cunoscute drept "clanul Tanase", anihilata recent in colaborare cu autoritatile spaniole, transmite Mediafax.

CJ Vrancea - Sechestru pe bunurile sefilor


Procurorii anticoruptie au pus sechestru asigurator pe imobilele lui Mircea Diaconu - vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Ion Costeanu - director al Directiei tehnice din cadrul Consiliului si altor trei angajati ai CJ in dosarul in care este cercetat si Marian Oprisan, presedintele CJ, informeaza Mediafax. Oprisan este cercetat de DNA pentru modul in care au fost atribuite lucrari in valoare de doua milioane de dolari pentru asfaltarea de drumuri comunale, precizeaza sursele citate.

Sondaj despre MAI - Coruptie majora la Frontiere


Peste jumatate din tinerii subiecti ai unui sondaj pe tema coruptiei in Ministerul Administratiei si Internelor apreciaza ca politistii de frontiera si cei de la circulatie din structurile locale sunt cei mai corupti. 1.400 de tineri spun ca la polul opus se situeaza angajatii Inspectoratului pentru Evidenta Persoanelor si cei ai Jandarmeriei. (Radu Crivat)

Cazul Buhnici - S-a pronuntat achitarea


Jurnalistul roman George Buhnici a fost achitat ieri de acuzatiile de posesie ilegala si folosire de echipament de urmarire, potrivit avocatului acestuia, citat de agentia de presa Novinite. Curtea Suprema de Casatie din Bulgaria a respins apelul Tribunalului din Ruse, care il condamnase pe Buhnici la plata a 511 euro. (Maria Toader)


Bani mai multi pentru inundatii


Apele Dunarii, crescute in urma topirii zapezilor, ameninta localitatile traversate de fluviu. Executivul a alocat 150 de milioane de lei pentru prevenirea efectelor inundatiilor. Masura a fost luata si in urma avertizarilor meteo transmise de Ministerul Mediului catre toate prefecturile din tara. Fenomenele vizate sunt precipitatii abundente, 15-30 de litri pe metru patrat, temperaturi scazute si intensificari ale vantului. (Elena Stan)
×
Subiecte în articol: observator