x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

18 Feb 2006   •   00:00
Observator - Romania in 5 minute

Monumentul eroilor de la SMURD Iasi

Monumentul dedicat celor patru membri ai echipajului SMURD morti in accidentul aviatic din ianuarie a fost dezvelit ieri langa Aeroportul Iasi. La inaugurare au participat rude, colegi ai medicului Liliana Puiu si ai asistentei Mioara Hauta, dar si autoritati locale. Monumentul, in forma de elice de elicopter, a fost sfintit la 40 de zile de la tragedie. (M.C.)

Sofer de ambulanta beat

Soferul unei ambulante care circula cu 130 km/h pe strazile din Botosani a fost depistat la un control de rutina cu o alcoolemie de 1,08. Petru Chihaia fusese solicitat sa transporte un pacient. Serviciul de Ambulanta a anuntat ca soferul va fi concediat. (Constantin Razvan)

Taximetrie - Bonurile fiscale, recunoscute

Ministerul Finantelor Publice a modificat ordinul potrivit caruia firmele aveau posibilitatea sa isi deduca cheltuielile de transport cu taxiul doar pe baza facturilor fiscale. Bonurile fiscale vor fi de acum recunoscute in contabilitate, insa doar daca vor fi stampilate si vor contine numele cumparatorului. Limita valorica a deductibilitatii este de 50 de lei.

"Spalarea Banilor" - Melinescu, trimis in judecata

Fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Ioan Melinescu, a fost trimis in judecata pentru uzurpare de calitati oficiale. Potrivit procurorilor, Melinescu a continuat sa isi exercite prerogativele de presedinte al Oficiului si dupa data revocarii din functie. Intre 5 mai si 22 iunie 2004, acesta ar fi semnat ordonatoare de credite, ordine de definitivare pe functii si state de plata.

Hunedoara - Miting de solidaritate

Peste 150 de persoane disponibilizate de la societatea AMIDIP din Calan au protestat ieri timp de o ora si jumatate in fata Casei de Cultura din oras. Ei sunt solidari cu grevistii foamei, nemultumiti ca nu-si recupereaza salariile restante. Inainte de miting, una din femeile aflate in greva a fost dusa la spital, dupa ce, miercuri noapte, alti doi grevisti ai foamei au avut nevoie de medici. (Monalise Hihn)

Zapezi - Sosele blocate de avalanse

Drumul National 57 D, intre localitatile Baile Herculane si Baia de Arama, din judetul Mehedinti, a fost blocat ieri timp de patru ore din cauza unei avalanse de zapada. Si in Harghita, drumul care face legatura intre Praid si Gheorgheni a fost blocat ieri de o avalansa. Joi noapte, peste 30 de autoutilitare au ramas imobilizate intre Drobeta Turnu-Severin si Targu-Jiu, tot din cauza zapezii.

Campanie - Deschide ochii! Nu te lasa furat!

Politistii de proximitate, cei de la Ordine Publica, dar si ofiterii de la Analiza si Prevenirea Criminalitatii vor lucra impreuna in campania "Deschide ochii! Nu te lasa furat". Proiectul a fost demarat de IJP Ilfov dupa ce studiile au aratat ca cea mai mare parte a infractiunilor din ultimii ani sunt tocmai furturile. Campania se va desfasura in localitatile din jurul Capitalei.

Complice - Ziaristul Garleanu a fost arestat

Jurnalistul Marian Garleanu a fost prezentat ieri la Curtea de Apel Bucuresti pentru emiterea unui mandat de arestare. Judecatorii i-au dat zece zile de arest pentru detinerea si divulgarea de documente clasificate si divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului. Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa protesteaza impotriva arestarii spectaculare a ziaristului de la Romania libera.

OMS - Nu scapam prea curand de aviara

Romania se va confrunta cu gripa aviara si in urmatorii 3-5 ani, au avertizat specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care au facut, zilele acestea, o evaluare in focarele autohtone. In tara noastra sunt active acum sase focare. In judetul Constanta, Directia Agricola a inceput plata despagubirilor banesti catre localnicii din zonele in care au fost eutanasiate pasarile. (Florina Zainescu, Emilia Sava)

Mina Anina - Schimbari in conducere

Directorul general al societatii Miniera Banat Anina a fost destituit in urma unui control care a identificat nereguli in modul de administrare a societatii. Ordinul a fost semnat de ministrul Economiei, Codrut Seres. Componenta Consiliului de Administratie si reprezentantii ministerului in cadrul Asociatiei Generale a Actionarilor au fost de asemenea schimbati.

Bucuresti - Mama lui Andrei Iucinu, talharita

Emilia Iucinu, mama baiatului pe care ziaristul Dumitru Tinu l-a avut in afara casatoriei, a fost talharita de doi tineri pe o straduta din cartierul bucurestean Mogosoaia. Agresiunea s-a petrecut la 7 februarie, iar autorii au fost prinsi de politisti si recunoscuti de femeie in urma cu doua zile. Cei doi au deschis usile masinii conduse de Emilia Iucinu si, dupa ce au lovit-o, i-au luat geanta. Ei au aruncat ulterior actele si telefonul intr-o curte din zona. (Lucian Florea)
×
Subiecte în articol: observator