x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - ROmania in 5 minute

Observator - ROmania in 5 minute

28 Oct 2006   •   00:00

16:17 - SANATATE

TIMIS. Sanitarii timiseni incep sa adune semnaturi pentru declansarea grevei generale. Ei sunt nemultumiti din cauza salarizarii.
VALCEA. Mai multi localnici din Stoilesti au fost dusi la spital pentru tratament antirabic, din cauza unei vulpi turbate, care a atacat un porc.

16:22 - INCIDENT

GALATI. Mai multi politisti de la Sectia IV sunt acuzati de un tanar internat ieri la Spitalul de Urgenta din localitate, de faptul ca acestia l-ar fi batut cu pumnii, picioarele si bastoanele fara motiv. Si parintii tanarului ii acuza pe oamenii legii ca ar fi vorbit trivial.
BUCURESTI. Pompierii au salvat ieri un muncitor care, in timp ce lucra, a cazut in subsolul Hotelului Bucuresti, de la al doilea etaj al imobilului, barbatul fiind transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca pentru a primi ingrijiri medicale.

REEXAMINARE - Basescu nu vrea uniforme scolare
Seful statului a retrimis ieri parlamentarilor Legea privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant, refuzand sa o promulge intrucat actul normativ introduce, printr-o norma imperativa, introducerea uniformelor scolare. Potrivit presedintelui, uniforma ar fi o noua problema pentru familiile sarace si, ca atare, un nou motiv de abandon scolar. Traian Basescu le propune parlamentarilor sa introduca uniformele doar cu acordul parintilor, iar atunci cand o unitate de invatamant adopta aceasta obligativitate sa plateasca contravaloarea uniformelor pentru elevii ai caror parinti nu sunt de acord cu aceasta masura. (Oana Stancu)

CARITATE - Vanessa Redgrave, la balul de la Palat
A doua editie a balului organizat de asociatia Ovidiu Rom, condusa de Leslie Hawke, se va bucura de prezenta actritei Vanessa Redgrave (foto). Anul acesta, fondurile stranse in urma licitatiei vor sprijini initiativa nationala "Fiecare copil in scoala", o strategie care isi propune eradicarea pe termen lung a abandonului scolar provocat de saracie. Balul de Caritate Halloween va avea loc astazi, 28 octombrie, in Sala Unirii a Palatului Parlamentului. (Eliza Dumitrescu)

ISU SATU MARE - Ofiter arestat pentru coruptie
Un ofiter din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Satu Mare a fost arestat aseara pentru 29 de zile in urma unei decizii a Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti. Locotenent-colonelul Florin Chinde este acuzat ca ar fi cerut si primit, in mai multe randuri, suma de 1.600 euro pentru angajarea unei persoane la ISU Satu Mare. La primirea ultimei transe Chinde a fost prins in flagrant. (M.P.)

BUCURESTI - Parcarea ilegala costa scump
Masinile parcate neregulementar pe arterele principale ale Bucurestiului vor fi ridicate de Primarie, pentru recuperarea autovehiculelor proprietarii fiind nevoiti sa plateasca cel putin 1.000 de lei, reprezentand o taxa de "eliberare" a automobilului ridicat, potrivit unei initiative municipale. Masura ar urma sa fie aplicata de anul viitor, potrivit proiectului de hotarare, ce va fi supus dezbaterii Consiliului General al Municipiului Bucuresti saptamana viitoare.

SF. DIMITRIE - Familia regala, la Patriarhie
Membrii Casei Regale a Romaniei au participat ieri la Sfanta Liturghie savarsita de Patriarhul Teoctist si de o parte a episcopilor romani pe Dealul Mitropoliei, cu ocazia sarbatorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor. In cadrul predicii, conducatorul BOR a facut referire la perioada in care Regele Mihai I a fost nevoit sa stea departe de tara din cauza regimului comunist instaurat in Romania si a facut trimitere la invataturile biblice potrivit carora cei care sunt nedreptatiti in aceasta viata primesc "plata multa" in viata de apoi.

FLAGRANT - Ofiter satmarean acuzat de coruptie
Procurorii anticoruptie au cerut ieri Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti arestarea preventiva a locotenent-colonelului Florin Chinde, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Satu Mare. Ofiterul a fost retinut si este acuzat ca ar fi cerut si primit, in mai multe randuri, suma de 1.600 de euro pentru angajarea unei persoane la ISU Satu-Mare. La primirea ultimei transe Chinde a fost prins in flagrant. (M.P.)

DIASPORA - Consulat romanesc la Castellon
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretul de infiintare a unui consulat romanesc la Castellon, provincia spaniola unde e concentrata cea mai mare comunitate de romani din Spania. Pana in prezent, la Castellon functiona o sectie consulara in subordinea consulului general de la Barcelona. Tot ieri, seful statului a semnat si pentru ridicarea Agentiei Consulare de la Torino la rang de consulat, dar si pentru infiintarea Ambasadei Romaniei in Republica Muntenegru. (Oana Stancu)

ALBA IULIA - Cabinete medicale scoase la vanzare
Consiliul Judetean Alba va scoate la vanzare in perioada imediat urmatoare zeci de cabinete medicale in municipiul Alba Iulia, spatii in care isi desfasoara in prezent activitatea medici de familie, stomatologi sau alte persoane care desfasoara activitati conexe actului medical. Pretul acestor cabinete a fost stabilit de Guvern si va aduce la bugetul Consiliului Judetean cel mult 63.000 de euro, in conditiile in care fiecare spatiu se afla in zone centrale ale municipiului.

SERBARILE TOAMNEI - Festivalul tuicii la Valenii de Munte
A IX-a editie a "Serbarilor toamnei", care include si traditionalul Festival al tuicii, se desfasoara in perioada 27-29 octombrie la Valenii de Munte, informeaza Rompres. Oficialitati locale, parlamentari de Prahova si peste 500 de localnici au fost prezenti ieri la deschiderea oficiala a sarbatorii. La festivalul din acest an participa atat producatori locali, din zonele renumite pentru productia de prune, cat si zeci de producatori din toate zonele tarii.

POLITIE - Posturi pentru romi si maghiari
Politia Romana va organiza in perioada urmatoare un concurs pentru incadrarea, la nivelul unitatilor teritoriale de politie, a 129 posturi de ofiter si agent de politie, dintre care 64 pentru reprezentanti ai etniei romilor si 65 pentru cunoscatori ai limbii maghiare. Persoanele interesate pot afla mai multe date cu privire la acest concurs, consultand site-ul Politiei Romane, http://www.politiaromana.ro/, sectiunea Informatii Utile/ Cariera/Posturi vacante.

BAIA MARE - Primarul Anghel, in vizorul DNA
Primarul orasului Baia Mare, Cristian Anghel, s-a prezentat ieri la DNA, in urma unei sesizari legate de modul in care Primaria baimareana a achizitionat un camin de nefamilisti, estimandu-se ca pretul platit a fost mult mai mare. Procurorii au stabilit ca, in calitatea sa de primar, in cursul anului 2006, Anghel ar fi dispus cumpararea de catre Primaria Baia Mare a unui imobil de locuinte la un pret de patru ori mai mare decat cel oferit initial de vanzator.

ILFOV - Hot santajat de un prieten
Politistii ilfoveni l-au retinut joi pe un tanar care a furat 43.000 RON din sediul firmei la care lucrase, dar si pe paznicul societatii, care il santaja pe hot sa ii dea o parte din bani. Alexandru P. a furat la mijlocul lunii octombrie 43.000 RON din sediul unei firme din Voluntari. Paznicul societatii, Cristian A. (23 de ani), si-a dat seama ca Alexandru P. este hotul si a inceput sa-l santajeze pentru a nu-l reclama la politie. Alexandru P. a fost in cele din urma prins de politistii ilfoveni si retinut pentru furt calificat.

PRAHOVA - Patru morti intr-un accident la Mizil
Patru persoane au murit ieri si alta a fost ranita dupa ce masina in care se aflau a fost lovita in plin de trenul rapid care se deplasa pe ruta Suceava - Bucuresti-Nord. Accidentul a avut loc in jurul orei 10:30 pe raza localitatii prahovene Mizil si a fost cauzat de soferul autoturismului. Acesta a ignorat, la trecerea de cale ferata din Mizil, semnalele acustice si luminoase. Medicii sunt rezervati in privinta starii de sanatate a celei de-a cincea victime.

PROTEST - Miting pentru cetatenia romana
Cateva zeci de basarabeni, bucovineni si transnistreni au protestat ieri in fata sediului Guvernului, cerand deblocarea procesului de redobandire a cetateniei romane, pierduta in 1940, pentru a putea sa munceasca legal in tara. Protestatarii au purtat steaguri ale Romaniei si au solicitat sa li se acorde dreptul legal la munca in tara, pentru a nu mai fi nevoiti sa lucreze la negru.

ACCIDENT GOLESTI - Elicopterul prabusit scos la suprafata
Elicopterul militar prabusit la inceputul saptamanii in Lacul Golesti din judetul Arges a fost scos la suprafata ieri, in timp ce cautarile corpului maistrului militar Hurchi, cel de-al treilea membru al echipajului, continua. Pilotul si copilotul au fost luati ieri de la morga si urmeaza sa fie inmormintati astazi in cimitirul Ghencea Militar. Rudele mecanicului sunt nemultumite si spun ca au murit toti trei si ar trebui sa fie inmormintati in aceeasi zi, toti cu onoruri militare. (Elly Cristea)

INCENDIU - Autoturismul Rodicai Stanoiu, distrus
Un incendiu izbucnit joi seara a distrus acoperisul garajului si autoturismul din interiorul acestuia, un "Audi A8", proprietatea lui Viorel Stanoiu, sotul fostului ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu. Primele cercetari indica faptul ca incendiul ar fi fost cauzat de un scurt circuit electric la un calorifer instalat in garaj.


SATU MARE. Un meci demonstrativ de baschet pentru persoane cu handicap locomotor a fost organizat ieri in centrul orasului Satu Mare. Echipa de baschet a fundatiei Motivation Romania se pregateste pentru competitia internationala "Cupa Pinochio", care incepe astazi la Oradea.
×
Subiecte în articol: observator