x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

18 Iul 2006   •   00:00

15:18 ALERTA

CONSTANTA. Politistii au intervenit pentru a imobiliza un barbat care ameninta ca arunca in aer blocul in care locuia, folosind o butelie.

SUCEAVA. Doi candidati la examenul de titularizare in invatamantul preuniversitar au fost eliminati din concurs pentru tentativa de frauda.

15:23 AGLOMERATIE

IASI. O macara inalta de 50 de metri s-a prabusit langa Bibiloteca Centrala Universitara "Mihai Eminescu" din Iasi, a spart o conducta de gaz metan, a rupt retelele de telefonie, cablu si electricitate si a distrus un restaurant. Pabugele materiale se ridica la 50.000 de euro. (Mirela Cimpoi)

ARAD. Reprezentantii Politiei de Frontiera au anuntat ca peste 10.000 de turisti au intrat in tara in numai 24 de ore prin vamile din judet. Autoritatile asteapta un varf de trafic in ultimul week-end din iulie, cand majoritatea romanilor care lucreaza in strainatate revin in tara sa-si petreaca concediile.

LICITATIE. Lucrarile de reabilitare a infrastructurii din centrul istoric al Capitalei vor incepe in toamna, dupa desemnarea firmei care va realiza proiectul. Doua firme, una portugheza si una spaniola, s-au inscris in cursa pentru castigarea licitatiei organizate in acest sens. Ofertele prezentate prevad lucrari ce se vor desfasura aproximativ un an si jumatate, la costuri intre 22,6 si 24,7 milioane de euro

CONCURENTA / SIF-urile isi aleg Bursa

Actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF), in prezent cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), s-ar putea tranzactiona la Bursa din Sibiu (BMFM), in cazul in care fuziunea dintre cele doua burse ar esua, potrivit unor surse din piata. Cele 5 SIF-uri au circa 9 milioane de actionari, majoritatea cuponari, si sunt actionare la BMFM Sibiu. In august, AGA BMFM Sibiu va lua in discutie dezvoltarea in conditii de concurenta cu BVB, in cazul nereusitei fuziunii cu aceasta. (A. N. Ionescu)

BUCURESTI - Consilieri de la Sectorul 4, retinuti

Un director adjunct si patru sefi de servicii din cadrul Administratiei Pietelor Sector 4 au fost retinuti, ieri, de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 4, sub acuzatia de abuz in serviciu privind inchirierea unor spatii comerciale din hala de carne de la Piata Progresul. Cei cinci vor fi prezentati, astazi, Judecatoriei Sectorului 4 cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. (Radu Crivat)

ALBA - Dentistii sunt la mare cautare

Dintre cele 66 de comune ale judetului Alba, doar 11 au medic stomatolog. Chiar si in acestea asistenta stomatologica se asigura doar cateva zile pe saptamana, pentru ca medicii care au cabinete acolo isi desfasoara activitatea si in alte localitati. Si plafonul alocat pentru servicii stomatologice de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate este redus, 9,74 miliarde de lei pe luna. (Lucian Dobrater)

DECIZIE - Primarul din Valcea a fost exclus din PD

Liderul democrat, Emil Boc, a anuntat oficial ieri ca il exclude din partid pe Mircia Gutau, primarul din Ramnicu-Valcea. Decizia a fost luata ca urmare a arestarii preventive a edilului, sub acuzatia de luare de mita. Boc a precizat ca atat Gutau, cat si viceprimarul Nicolae Dicu vor fi reprimiti in PD, daca ancheta va stabili nevinovatia lor in dosarul de coruptie. (Alexandra Chivu)

AVERTISMENT - Ambulatoriul Coltea, in pericol

Potrivit unei hotarari de guvern din 1999, revalidata in 2001, cladirea Ambulatoriului Coltea ar putea fi demolata, pe spatiul respectiv urmand sa se realizeze o parcare si o zona verde. "De demolarea Ambulatoriului depinde continuarea sau intreruperea lucrarilor de constructie la Spitalul Clinic Coltea", se specifica intr-un documentar furnizat de Ministerul Sanatatii Pulbice. Medicii din Ambulatoriu protesteaza fata de acest ordin al Ministerului Sanatatii.

ANTICORUPTIE - Doua eliberari in cazul Pantelimon

Doua persoane acuzate ca ar fi intermediat mituirea cu 60.000 de euro a edililor comunei Pantelimon au fost eliberate ieri din arestul preventiv printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti. Judecatorii au considerat ca Marin Matei si Niculae Constantin pot fi cercetati in stare de libertate. In acelasi dosar mai sunt anchetati primarul Petrus Campulungeanu, viceprimarul Voicu Caju si doi membri ai Consiliului Local. (M. Pasa)

ACCIDENT - Romani raniti in Ungaria

Soferul unui microbuz inmatriculat in Romania si o alta persoana aflata pe scaunul din fata al aceleiasi masini au murit, iar sapte persoane aflate pe banchetele din spate au fost ranite intr-un accident rutier produs ieri-dimineata pe o autostrada din Ungaria. Accidentul s-a petrecut la 113 kilometri nord-est de Budapesta. Sase dintre pasagerii microbuzului, toti cetateni romani, au fost transportati la spital, cu rani grave.

MUSAFIR NEPOFTIT - Piton gasit in centrul Brasovului

Un piton de aproape doi metri lungime a aparut duminica seara la Festivalul Berii din centrul Brasovului, creand panica printre oameni, dar fara ca vreo persoana sa fie ranita. Sarpele a fost descoperit de mai multi copii care se jucau in spatele Bibliotecii Judetene si care s-au incumetat chiar sa il mangaie. Reptila a fost tranchilizata si dusa la Gradina Zoologica Brasov, unde este tinuta langa un sarpe boa. (Ramona Tintea)

OLIMPICI - 3 medalii de aur la matematica

Elevii romani care fac parte din lotul international de matematica au obtinut la editia cu numarul 47 a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata in capitala Sloveniei, sase medalii: trei de aur, una de argint si doua de bronz. Adrian Zahariuc, din Bacau, care este un "abonat" al medaliilor inca din clasa a IX-a, Bogdan Andrei Ungureanu, din Drobeta Turnu-Severin, si Gabriel Eduard Bazavan, tot din Drobeta Turnu-Severin, au castigat medaliile de aur. (Eugenia Mihalcea)

ZAMBACCIAN - Nastase refuza sa mai dea declaratii

Chemat ieri pentru o noua audiere la DNA in "Dosarul Zambaccian", Adrian Nastase le-a transmis procurorilor ca nu va mai accepta sa dea nici o alta declaratie in acest caz, intrucat considera ca dosarul este "instrumentat politic". Nastase, citat de Mediafax, l-a acuzat pe seful DNA, Daniel Morar, ca s-a antepronuntat atunci cand a spus ca "acest dosar este unul «prioritar» si ca trebuie trimis in instanta pana in toamna".
×
Subiecte în articol: observator