x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in cinci minute

Observator - Romania in cinci minute

04 Iul 2006   •   00:00

16:24 MUNCA LA NEGRU

BRASOV. Inspectoratul de Munca a depistat un bloc in constructie ce apartine avocatului Besliu, unde muncitorii lucrau "la negru".

SRI. Lt. col. Valentin Ceapa a fost numit la comanda Sectiei Informatii Galati, iar lt. col. Petre Manolache a fost numit la sefia Sectiei Vaslui.

16:36 TOT IN AREST

DEMISIE. Deputatul PSD de Vaslui Ion Giurescu, fost presedinte al Casei Nationale de Pensii, si-a anuntat demisia din Parlament, din cauza incompatibilitatii cu noua functie pe care o detine, de vicepresedinte al Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private.

CLANUL CLAMPARU RAMANE IN AREST. Membrii clanului Clamparu raman in arest preventiv inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a confirmat decizia luata acum o saptamana de Tribunalul Sibiu.

SOLIDARITATE. Aproximativ o suta de salariati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita, colegi si prieteni ai tanarului impuscat in cap de seful AFAN, au facut ieri un lant uman in fata Palatului Parlamentului. Ei cer o inasprire a legilor, pentru ca evenimente precum a fost cel caruia i-a cazut victima Constantin Radulescu sa nu se mai repete. (Radu Crivat)

PARTIDE - Donatii de la firme cu datorii

Deputatii juristi au avizat ieri favorabil Legea privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale. Ei au adoptat un amendament care le permite persoanelor juridice sa faca donatii partidelor chiar daca au datorii mai vechi de 60 de zile la stat, cu conditia ca acestea sa aiba de recuperat sume mai mari decat datoriile. Proiectul de lege urmeaza sa intre maine in dezbaterea plenului. (Carmen Vintila)

CONSTANTA - Delfini morti pe Litoral

Noua delfini morti au fost descoperiti ieri la Vama Veche, Saturn, Jupiter, Neptun, Eforie Sud si Mamaia. Corpurile mamiferelor au fost ridicate de echipe de la Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral Constanta. Specialistii Institutului Roman de Cercetari Marine vor stabili care au fost cauzele care au dus la moartea delfinilor. Furtuna din ultimele zile a provocat mai multe pagube pe plajele de pe Litoral, apa marii inundand zeci de hectare de nisip. (Emilia Sava)

PASAJUL OTOPENI - "Antrenorul" da penalizari

"Antrenorul" din fruntea Ministerului Transporturilor, Radu Berceanu, va aplica primele penalizari de la numirea sa in functie. Firmele vizate sunt companiile Astaldi din Italia si Alpine din Austria, care au construit pasajul rutier de la Otopeni si l-au reabilitat pe cel de peste centura de nord a Capitalei, inclusiv tronsonul de drum dintre ele. Aflat in inspectie la cele trei obiective, ministrul a constatat ca foarte multe lucrari sunt de proasta calitate si multe termene de executie au fost depasite.

GALATI - Toxiinfectie alimentara colectiva

43 de persoane din localitatea galateana Carapcesti au ajuns la spitalul din municipiul Tecuci dupa ce au suferit o toxiinfectie alimentara in urma consumului de carne de porc. Contaminarea a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute de la carnea unui animal sacrificat in conditii improprii. Medicii veterinari galateni au confiscat 50 kg de carne din porcul sacrificat la Carapcesti. (Daniel Mihalascu)

FLAGRANT - Trafic de droguri in Penitenciarul Rahova

Politistii antidrog bucuresteni, in colaborare cu lucratori ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor, au prins ieri in flagrant un grup organizat de detinuti care vindeau droguri de mare risc in Penitenciarul Rahova. Drogurile ajungeau la traficanti ascunse in pachete si erau vandute in penitenciar cu sume cuprinse intre 250 si 300 de lei noi doza. (Andreea Cascaval)

SUBIECTE RASUFLATE - Bacalaureat cu dosar penal

Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti fac cercetari, sub acuzatia de sustragere si distrugere de inscrisuri, in legatura cu divulgarea subiectelor de Bacalaureat pentru Limba si literatura romana. Momentan, dosarul penal a fost intocmit cu autor necunoscut. Cercetarile vizeaza identificarea si audierea tuturor persoanelor care au avut competente in manipularea subiectelor si a raspunsurilor.

MITING - Minerii din Gorj, interzisi la Petrosani

Prefectul de Hunedoara, Marius Cristian Vladu, nu va accepta ca minerii din bazinul Gorjului sa organizeze un miting de protest la Petrosani la data de 7 iulie. "Nu voi ezita sa iau toate masurile legale daca minerii din Gorj vor incerca sa depaseasca limita judetului Hunedoara pentru a organiza un miting la Petrosani. N-au decat sa organizeze astfel de manifestatii la Targu-Jiu!", a declarat Vladu. Minerii din Valea Jiului nu vor lua parte la actiunea programata de ortacii din Gorj. (M. Hihn, G. Mladin)

ROMANI IN LUME - A vrut sa fure o ambulanta

Un cetatean de origine romana a fost arestat in urma cu trei zile, la Modena, pentru tentativa de sustragere a unei ambulante a Crucii Rosii italiene, relateaza agentia Savona Notizie. Potrivit comandamentului de carabinieri din Modena, romanul de 27 de ani se afla clandestin in Italia. Retinut de fortele de ordine, el a fost condamnat la sase luni de inchisoare.

MEDGIDIA - Adolescent ucis de propria mama

Parchetul din Constanta cerceteaza in stare de retinere o femeie de 30 ani din Medgidia pentru "lovituri cauzatoare de moarte". Victima este chiar fiul ei de 13 ani, pe care l-a batut cu un facalet peste cap, corp si membre, pe motiv ca nu stie sa citeasca. (E. Sava, P. Tudor)
×
Subiecte în articol: observator