x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 29 mai 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 29 mai 2004

29 Mai 2004   •   00:00

Hoti alungati cu focuri de arma

Gardienii publici care asigura paza Uzinei de valorificare a cenusilor de pirita Turnu Magurele, judetul Teleorman, au fost nevoiti sa foloseasca, joi seara, armamentul din dotare pentru a opri un grup de hoti care incerca sa fure fierul vechi din incinta obiectivului. Din cei sase membri ai grupului respectiv, unul singur a fost prins, Florin Stan, 18 ani, din Turnu Magurele, cercetarile fiind preluate apoi de politisti. Furturile de fier vechi de pe platformele celor doua mari unitati industriale din Turnu Magurele - Combinatul de ingrasaminte chimice si Uzina de valorificare a cenusilor de pirita - s-au intetit in ultima perioada, ambele unitati fiind in procese de lichidare voluntara.

DAEWOO Electronics, o noua sigla, noi produse

Compania DAEWOO Electronics si-a lansat in Romania o noua sigla ce simbolizeaza dorinta companiei de a pastra o legatura apropiata si armonioasa cu clientii sai. De altfel, aceasta este prima lansare oficiala din Europa. Prezenta in Romania din 1995, DAEWOO Electronics isi propune sa satisfaca in continuare clientii, oferindu-le produse electrocasnice realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultima ora, competitive pe piata romaneasca. Aceste produse vor fi disponibile pe piata autohtona incepand cu 1 iunie.

Profesorii s-au inghesuit la titularizare

Sute de profesori si viitori absolventi ai promotiei 2004 s-au inghesuit ieri sa-si depuna dosarele la concursul de titularizare din luna iulie, transmite Mediafax. Daca in urma cu cateva zile pe cele 900 de posturi din judet scoase la concurs nu s-a inscris mai nimeni, ieri, in ultima zi, sediul Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud a fost luat cu asalt. Inscrierile au inceput in urma cu zece zile, insa candidatii au amanat depunerea dosarelor pentru ultima zi de inscrieri. Pana in jurul orei 13:00 se inscrisesera peste 800 de candidati pe cele 900 de posturi, iar pe lista de asteptare se mai aflau 220 de nume. Anul trecut, din cauza organizarii deficitare a examenului de titularizare, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Bistrita-Nasaud a fost demisa.

Gardianul care a distrus o statuie, suspendat

Gardianul public care a distrus in seara zilei de 27 mai o statuie din localitatea Sandominic a fost suspendat din functie pe toata durata cercetarilor, transmite Rompres. Gyorgy Janos (32 de ani) a distrus cu un baros statuia episcopului Marton Aron, una dintre personalitatile marcante ale spiritualitatii maghiare transilvanene. Tanarul a incercat mai intai sa patrunda in incinta unei farmacii. Suparat ca poarta era incuiata, s-a inarmat cu un baros de 20 de kilograme si apoi s-a napustit asupra statuii din bronz. Janos risca pana la 5 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de distrugere a bunurilor publice.

Artistii cer conservarea Parcului Carol

Artistii reuniti in Alianta Nationala a Uniunilor de Creatori din Romania (ANUC) subscriu la propunerile privind conservarea Parcului Carol in forma actuala, tinand cont de valoarea sa, fapt pentru care a si fost introdus in lista monumentelor istorice, se arata intr-un comunicat remis Mediafax. Uniunile de creatori membre ale ANUC considera ca selectarea oricarui amplasament pentru construirea Catedralei Patriarhale, "obiectiv important pentru tara, dar si pentru Bucuresti, trebuie sa se sprijine pe studii adecvate de specialitate".

Dacia Berlina si Break vor iesi din productie

Productia modelelor Dacia Berlina si Break va fi sistata peste cel mult trei luni, o data cu lansarea oficiala a noului model L90, programata pentru inceputul lunii iunie, a declarat Constantin Stroe, vicepresedintele societatii Automobile Dacia. "Este necesara schimbarea acestor modele care s-au identificat multi ani cu marca Dacia, pentru ca si-au atins deja propriile limite tehnologice. Declinul este evident si din perspectiva vanzarilor pentru primele cinci luni, cand au fost distribuite doar 2.800 de unitati", a afirmat Stroe. Anul trecut, la uzina de la Pitesti au fost construite 14.155 de automobile Berlina si Break.
×
Subiecte în articol: observator