x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam şi fratele său, condamnaţi definitiv la închisoare

Omar Hayssam şi fratele său, condamnaţi definitiv la închisoare

29 Iun 2010   •   00:00

Fraţii Hayssam şi Mohamad Omar au fost condamnaţi, marţi, la închisoare în dosarul Foresta Nehoiu, pentru fraudă, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care s-a pronunţat definitiv în acest dosar.

Omar Hayssam a încheiat contractul de privatizare a societăţii Foresta SA Nehoiu (judeţul Buzău) şi apoi, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi împreună cu Gheorghe Iosif (vicepreşedinte al Consiliului), a dispus, în octombrie 2001-iulie 2004, vînzarea activelor societăţii (mai ales terenuri). Scopul vînzării era de a obţine bani în vederea achitării obligaţiilor către bugetul de stat, dar sumele obţinute nu au fost folosite în scopul stabilit.

În aceeaşi perioadă, între SC Foresta SA Nehoiu şi firmele controlate şi coordonate de membrii grupului infracţional, au fost încheiate numeroase contracte de vînzare-cumpărare a unor terenuri şi a altor active ale societăţii privatizate. Printre societăţile menţionate se numărau - potrivit procurorilor - SC Valverde SRL, SC Ssanyong Trading Romania SRL, SC Optil Exim SRL, SC Best Wood Nehoiu SRL, SC Dunărea International SRL şi SC Manhattan Entreprises SRL.

Marţi, Omar Hayssam a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani de închisoare cu executare, doi ani interzicerea unor drepturi şi expulzarea din România după executarea pedepsei, în dosarul Foresta Nehoiu, în care instanţele inferioare hotărâseră achitarea lui.

Şi fratele sirianului, Mohamad Omar, a fost condamnat de magistraţii instanţei supreme, la doi ani de închisoare cu executare, doi ani interzicerea unor drepturi şi expulzarea din România după executarea pedepsei. Aceeaşi pedeapsă a primit şi El Assal Emil Raja.

Gheorghe Iosif, judecat pentru crimă organizată şi bancrută frauduloasă, şi Carmen Marilena Popa, judecată pentru fals intelectual, au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei şi interzicerea unor drepturi, respectiv şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia de marţi a instanţei supreme va fi comunicată Curţii de Apel Bucureşti şi Tribunalului Bucureşti, care este instanţa de executare în acest caz. Aceeaşi decizie va fi transmisă de Tribunal la punctele de frontieră, cât şi Ministerului Justiţiei.

×
Subiecte în articol: observator