x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc spune că nu va graţia niciodată pedofilii

Papa Francisc spune că nu va graţia niciodată pedofilii

21 Sep 2017   •   16:28
Papa Francisc spune că nu va graţia niciodată pedofilii

Cei care abuzează de copii nu vor fi graţiaţi "niciodată" pentru infracţiunile lor, a declarat papa Francisc, reînnoindu-şi angajamentul de "toleranţă zero" faţă de preoţii pedofili, relatează DPA. 

"Cei care sunt condamnaţi pentru abuz sexual asupra copiilor pot cere papei să fie graţiaţi", dar "niciodată nu am semnat aşa ceva şi nici nu o voi face", a declarat papa Francisc. 

În calitate de lider suprem al Vaticanului, papa are puterea de a anula orice verdict al tribunalelor Vaticanului, pentru orice infracţiune. 

Biserica catolică este afectată de decenii de scandalul mondial al preoţilor pedofili, fiind lansate acuzaţii că episcopii nu au luat măsurile care se impuneau şi chiar au acoperit astfel de infracţiuni. 

Francisc a recunoscut că biserica a acţionat cu întârziere în combaterea acestei probleme. "Sunt conştient de această problemă dar acesta este adevărul şi aşa îl voi spune: am acţionat cu întârziere", a spus el. 

Remarcile sale spontane au fost făcute cu prilejul unei audienţe de joi cu membrii unei comisii a Vaticanului pentru protecţia copilului şi au fost preluate de agenţia ANSA. 

În discursul său oficial, dat publicităţii de Vatican, papa a mai spus: "În mod irevocabil şi la toate nivelurile Biserica încearcă să aplice principiul 'toleranţei zero' faţă de abuzurile sexuale asupra copiilor". 

Săptămâna trecută, Vaticanul a anunţat că unul dintre diplomaţii săi a fost rechemat de la Washington şi va fi supus unei investigaţii penale după ce autorităţile americane au semnalat că ar putea fi vinovat de infracţiuni de pornografie infantilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc pedofili