x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patrule şi camere de supraveghere la Sânzieni, după ÎNJUNGHIEREA unui motociclist de către ROMI

Patrule şi camere de supraveghere la Sânzieni, după ÎNJUNGHIEREA unui motociclist de către ROMI

26 Aug 2014   •   15:36
Patrule şi camere de supraveghere la Sânzieni, după ÎNJUNGHIEREA unui motociclist de către ROMI

Autorităţile locale vor amplasa camere de supraveghere în localitatea Sânzieni, unde în urmă cu două săptămâni a fost înjunghiat un motociclist oprit pentru a ajuta victimele unui accident rutier. 

Monitorizarea imaginilor va fi făcută cel mai probabil din sediul postului local de Poliţie, a declarat, marţi, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, comisarul-şef Ioan Popa. Potrivit acestuia, zona este supravegheată de patrule de jandarmi care au misiunea de a menţine ordinea şi liniştea publică până la detensionarea relaţiei încordate apărute între o parte dintre membrii comunităţii de romi şi ceilalţi membri ai comunităţii locale. 

Accidentul petrecut pe data de 10 august a.c s-a soldat cu un mort şi trei răniţi. Potrivit cercetărilor, acesta s-a produs din cauza unei fetiţe în vârstă de 11 ani care se angajase neregulamentar în traversarea drumului, fără să se asigure, moment în care a fost acroşată de o motocicletă condusă de un bărbat de 37 de ani. 

Motocicleta a părăsit carosabilul şi s-a izbit de zidul unei case, iar în urma impactului şoferul vehiculului a murit. Fetiţa, precum şi pasagera în vârstă de 44 de ani aflată pe motocicletă au fost grav rănite, necesitând internarea în spital. La scurt timp, la locul accidentului s-a oprit un alt motociclist în vârstă de 28 de ani care a dorit să acorde ajutor răniţilor, însă acesta a fost înconjurat de un grup de localnici de etnie romă, majoritatea rude ale fetiţei, care l-ar fi lovit şi înjunghiat cu un cuţit.

Patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru tentativă de omor, unul dintre ei fiind arestat preventiv. 

Vinerea trecută în localitatea Sânzieni a avut loc o întâlnire între reprezentanţii romilor şi ai celeilalte părţi a comunităţii locale, mediat de Primărie şi Prefectura Covasna, în cadrul căreia mai mulţi localnici au condamnat comportamentul antisocial al romilor şi au cerut măsuri pentru asigurarea unui climat de linişte şi bună convieţuire

×