x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pericolul, la cote alarmante pentru români

Pericolul, la cote alarmante pentru români

de Diana Scarlat    |    04 Mar 2016   •   15:54
Pericolul, la cote alarmante pentru români
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Procurorii DIICOT au întocmit anul trecut 84 de rechizitorii în cazul grupurilor de crimă organizată şi, pentru prima dată, au indisponibilizat sume de bani pe teritoriul altor ţări.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a confiscat bunuri în valoare de peste 525 de milioane de lei – a informat, ieri, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, în cadrul bilanțului pe 2015 al instituției.

Activitatea Direcției s-a concentrat asupra acţiunilor de prevenire şi combatere a activităţii infracţionale organizate care-i afectează direct pe cetăţeni.

„Terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la adaptare şi reacţie rapidă, iar cazurile investigate de către procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii SRI au un puternic ecou în actualitatea recentă”, a declarat directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig.

Tot ieri, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunțat că se lucrează la legea privind organizarea DIICOT, care în cel mult două luni ar trebui să fie pe masa Guvernului. DIICOT va primi mai mult sprijin instituţional şi se vor suplimenta resursele de care are nevoie. Noua lege va viza şi suplimentarea dotării DIICOT.

Țara noastră se confruntă cu ameninţări atipice, iar cooperarea SRI-DIICOT este esenţială pentru securitatea românilor, spune directorul Eduard Hellvig.
 

×