x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pictorul manelistilor

Pictorul manelistilor

01 Mai 2004   •   00:00

Cristian Creanga are 29 de ani si este din Ramnicu-Valcea. Picteaza din 1996, primele sale tablouri fiind reproduceri dupa lucrari apartinand unor mari pictori, ca Rembrandt sau Michelangelo.

OCTAVIAN HERTA

Este adeptul realismului in arta si al suporturilor neconventionale; el picteaza pe scoarta de copac, pe piatra, pe ceramica, dar si pe panza. A avut cateva expozitii de grup in orasul natal, care au starnit destule controverse. Printre lucrarile expuse de el s-au numarat cateva portrete dupa figuri cunoscute ale showbiz-ului romanesc.

Cadou pentru Andreea Marin

Primul portret realizat dupa fotografii ale vedetelor a fost cel al Andreei Marin. Pictorul s-a gandit ca n-ar fi rau sa ajunga in emisiunea „Surprize, surprize" pentru a-i face cadou preferatei sale un portret. Negasind pe cineva prin care sa ajunga in emisiune cu portretul, l-a expus intr-o galerie din oras.

Tablouri cu manelisti

Daca in cazul Andreei Marin nu se pune problema unui pret, altfel stau lucrurile in cazul unor manelisti. Primul realizat de Creanga este cel al lui Costi Ionita. Gandindu-se ca n-ar fi rau sa scoata niste bani, pictorul nostru l-a sunat pe Adi de la Valcea, pentru a-i arata portretul lui Costi. Acestuia i-a placut atat de mult tabloul, incat l-a rugat sa-l picteze si pe el. Pentru lucrare, Adi de la Valcea a scos 100 de euro din buzunar. Mai mult, i-a facut lui Cristian o comanda pentru un portret al lui Vali Vijelie, pentru a i-l face cadou acestuia cu ocazia zilei de nastere, pe 7 iulie, cand manelistul implineste 35 de ani. Pretul: tot 100 euro.

Becali in ulei

Ultima creatie a pictorului valcean este un portret al lui Gigi Becali. „Sunt fan Steaua, de aceea m-am gandit sa-l pictez. Imi place ca e sincer si ca-si sustine echipa", spune Cristian Creanga. Acesta recunoaste ca a contat si motivatia financiara, insa nu stie ce avere are Becali si nici daca acesta este pasionat de arta. Spera insa ca prin intermediul unui amic sa poata ajunge la Becali. Nu s-a gandit la un pret; daca lui Becali ii place portretul, va negocia cu el.

Viseaza la nudul fetelelor de la Blondy

Planurile artistului au bataie lunga. El a pus deja ochii pe cateva vedete, pe care vrea sa le imortalizeze pe panza. De asemenea, artistul este tentat sa roage cateva vedete de sex feminin sa-i pozeze nud. Fetele de la Blondy, Andreea Balan si Daniela Gyorfy sunt „vizate" de pictorul valcean. Nu stie sigur cum vor privi acestea oferta, insa spera ca reactia lor va fi una „pozitiva".
×
Subiecte în articol: observator