x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Piscine şi bărcuţe pe lacurile Tei şi Floreasca. Vezi aici cum arată proiectul

Piscine şi bărcuţe pe lacurile Tei şi Floreasca. Vezi aici cum arată proiectul

de Iulia Barbu    |    12 Feb 2013   •   17:43
Piscine şi bărcuţe pe lacurile Tei şi Floreasca. Vezi aici cum arată proiectul

Lacurile Tei şi Floreasca din Bucureşti vor deveni adevăraţi poli pentru turiştii care ne viziteaza Capitala. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5. Acesta a fost demarat de Primăria Capitalei cu susţinerea Ministerului Dezvoltării Regionale, fiind semnat de către edilul Capitalei, Sorin Oprescu, şi de către ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea. Oprescu a mulţumit oamenilor care au muncit pentru ca acest proiect să devină realitate. “În primul rând ne propunem să găsim un alt loc de exprimare culturală, un loc al dezvoltării dimensiunii turistice în Bucureşti.  Vorbim de un traseu turistic ce pleacă din din Herăstrău, se duce în Bordei, în Parcul Floreasca şi merge către Tei. Ce construim? O cale de acces pentru vaporaşe şi plimbări pe toată această porţiune. Pe margine dorim să amenajăm debarcadere, am şi găsit debarcadere vechi care au căpătat înfăţişări noi”, a declarat Sorin Oprescu la semnarea proiectului.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 88.355.487,98 lei, din care UE ne dă 23.519.736,61 lei. Durata de finalizare a acestuia este de 28 de luni.
Este vroba despre un adevărat traseu turistic în jurul acestor lacuri. Aceste traseuri vor putea fi parcurse atât cu bicicleta cât şi pietonal sau nautic.
“De-a lungul malurilor sunt prevăzute 6 porturi pentru ambarcaţiunile turistice ce asigură legătura între toate punctele de interes nou-create.Tot pe malul lacurilor sunt proiectate 12 debarcadere, de unde se vor putea închiria ambarcaţiuni mici pentru agrement sau sporturi nautice. În apropierea porturilor turistice şi a debarcaderelor se găsesc case de bilete, toalete, puncte de salvamar şi prim ajutor şi sisteme de biciclete” se arată în proiect.

Vorbim practic de un adevarat city break. Vor fi organizate evenimente culturale, de divertisment, precum şi manifestări şi demonstraţii sportive. Circuitul turistic pe lacurile Floreasca şi Tei va avea şi puncte de informare pentru turişti, cu reţele wireless. Orice eveniment care urmeaza să fie organizat se găseşte pe ordinea de zi a acestor puncte informative. Zonele vor fi amenajate corespunzător, cu mobilier urban şI locuri de relaxare.

Proiectul, în cifre

Suprafaţa totală amenajată va fi de 11 hectare. Locurile de joacă pentru copii vor ocupa o suprafaţă de 832 metri pătraţi. Zona turistică va avea o sală polifuncţională cu o capacitate de 360 de locuri, 2 amfiteatre, 6 porturi turistice, 5 platforme pentru activităţi culturale, 12 debarcadere, alte 3 pavilioane pentru activităţi culturale, dar şi 3 piscine pentru agrement. (Iulia Barbu)

×
Subiecte în articol: Lacul Floreasca Lacul Tei