x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul de la Colegiul Tudor Vianu va fi cercetat disciplinar

Profesorul de la Colegiul Tudor Vianu va fi cercetat disciplinar

23 Feb 2016   •   17:51
Profesorul de la Colegiul Tudor Vianu va fi cercetat disciplinar

Conducerea Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti va iniţia, potrivit prevederilor legale, cercetarea disciplinară a profesorului de matematică acuzat că ar fi umilit un elev şi îi va pune în vedere acestuia adaptarea comportamentului şi a dialogului pentru menţinerea unei relaţii deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări şi/ sau derapaje comportamentale şi/ sau emoţionale, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Educaţiei.

"(...) În baza competenţelor ce îi revin (conform prevederilor art. 96 coroborat cu art. 280 - art. 282 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011), conducerea Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti va iniţia cercetarea disciplinară a profesorului. Totodată, îi va pune în vedere adaptarea comportamentului şi a dialogului pentru menţinerea unei relaţii deschise cu elevii, dar ferme, care să nu lase loc la interpretări şi/ sau derapaje comportamentale şi/ sau emoţionale", precizează comunicatul.

Corpul de control al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a recomandat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti monitorizarea activităţii profesorului de matematică, până la finalizarea semestrului în curs, şi realizarea de rapoarte lunare privind modul de relaţionare a acestuia cu elevii.

"Nu în ultimul rând, pentru eliminarea/ confirmarea suspiciunilor de evaluare subiectivă a elevilor, ISMB va constitui o comisie având ca obiectiv reevaluarea tezelor de matematică la clasele a X-a A şi a X-a C, pentru anul şcolar 2015 - 2016", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Corpul de control al Ministerului Educaţiei a finalizat ancheta realizată la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti pentru verificarea aspectelor sesizate cu privire la comportamentul unui cadru didactic al liceului. Ancheta a vizat discuţii cu profesorul în cauză, cu directorul colegiului, elevi, părinţi şi profesori, precum şi cu consilierul şcolar al unităţii de învăţământ.

Concluziile cercetărilor, rezultate în urma discuţiilor, arată că incidentul reclamat este rezultatul înţelegerii eronate a unei glume făcute de cadrul didactic în cauză, se menţionează în comunicat. Astfel, pe fondul unei atmosfere relaxate la clasă, profesorul a glumit cu elevii, stârnind o reacţie imprevizibilă, care nu a putut fi controlată.

Presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul "Tudor Vianu" şi-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenţi ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o reţea de socializare. AGERPRES

×