x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Programul "Rabla" demarează luni. Ce trebuie să ştim

Programul "Rabla" demarează luni. Ce trebuie să ştim

24 Apr 2015   •   13:11
Programul "Rabla" demarează luni. Ce trebuie să ştim
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

 Programul "Rabla" demarează luni. Ce trebuie să ştii

 
Persoanele fizice pot aplica de luni, 27 aprilie 2015, la cei 104 dealeri autorizaţi din ţară care fac parte din programul "Rabla".
 
Valoarea totală a programului este de 200 milioane de lei. Au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice şi şi 5.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice şi sunt elocate electronic.
 
Persoanelor fizile le sunt alocate 162,5 milioane de lei iar 37,5 milioane lei sunt alocaţi pentru persoanele juridice.
 
Beneficiarii programului vor primi o reducere de 6.500 de lei la achiziţionare unui autovehicul nou cu combustibil fosil. Pentru masini hibride reducerea va fi de 1.500 de lei iar pentru cele electrice, va fi de 2.500 de lei.
 
Paşii care trebuie urmaţi pentru a obţine tichetul valoric sunt următorii:
 
1. Pentru a ne înscrie în Programul Rabla 2015 pentru achizitionarea unei masini noi, ca persoana fizică, proprietar sau moştenitor al unui autoturism uzat trebuie să mergem la unul din dealerii autorizaţi pentru consultanţă şi evaluare. 
2. Pentru distrugerea autoturismului uzat trebuie sa ne prezentăm cu autoturismul şi actele necesare la un colector autorizat REMAT. Dupa verificarea actelor şi primirea
confirmării de la REMAT vom primi certificatul de distrugerea autovehiculului uzat şi ulterior tichetul valoric.
3. Pentru a obţine copii legalizate ale certificatelor de înmatriculare şi de distrugere a autovehiculului uzat trebuie sa ne prezentăm la un notar. În cazul în care se doreşte achizitionarea unei maşini prin leasing este necesar pentru firma de leasing şi o declaraţie pe proprie răspundere, autentificată de notarul public.
4. Pentru radierea maşinii uzate trebuie sa ne ducem la Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Inmatriculare a Vehiculelor competent teritorial de unde obtinem certificatul de radiere din evidenţa circulaţiei pe baza predării in original a certificatului de înmatriculare şi a certificatului de distrugere a autovehiculului uzat.
5. În sfârşit, ne putem prezenta la dealer cu setul complet de documente pentru verificarea şi validarea lor. Dealerul ne va acorda ulterior nota de înscriere în Programul Rabla 2015. Valabilitatea notei de înscriere nu poate depăşi data-limită de utilizare a tichetului valoric.

×