x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest în Parlament. Revoluţionarii au ameninţat că se aruncă de la balconul Camerei Deputaţilor (VIDEO)

Protest în Parlament. Revoluţionarii au ameninţat că se aruncă de la balconul Camerei Deputaţilor (VIDEO)

17 Dec 2014   •   12:40
Protest în Parlament. Revoluţionarii au ameninţat că se aruncă de la balconul Camerei Deputaţilor (VIDEO)

Mai mulţi revoluţionari, printre care şi preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă, au protestat azi în timpul şedinţei solemne a Parlamentului pe motiv că nu au fost lăsaţi să ia cuvântul.

Revoluţionarii, invitaţi ai deputatului liberal Petre Roman, au ameninţat că se vor arunca de la balconul Camerei Deputaţilor, dacă nu sunt li se permite să se adreseze celor prezenţi de la tribuna plenului.

Aceştia au fost scoşi din sala de plen de către reprezentanţii Serviciului de Protecţie şi Pază.

"Am fost trataţi în mod diferenţiat. O parte sunt în sala de plen şi pe noi ne-au urcat la cucurigu (în lojă - n.r.). Ni s-a spus de către oamenii de ordine de aici că nu putem să ne ducem decât până la WC. Pe noi ne-au invitat sub aspectul că unul dintre noi, Dumitru Dincă, va ţine un discurs în plen. Nu am vrut să vorbim toţi sau să facem scandal", a declarat unul dintre protestatari, Adrian Comăniţă, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă, a precizat că el şi colegii săi voiau să atragă 'atenţia că pensionarii sunt bătaie de joc, că alocaţiile copiilor sunt mizerabile (...)'.

"Ce ne-a deranjat: oamenii care deţin puterea au scindat România în două. Oamenii lor şi ceilalţi. Noi, pentru că nu suntem afiliaţi la niciun partid, ne-au adus aici (în lojă - n.r.), oamenii PSD au fost duşi jos, în sală. Sunt o grămadă de revoluţionari jos în sală împreună cu secretarul de stat (pentru revoluţionari - n.r.) Adrian Sanda", a arătat Dumitru Dincă.

El a mai spus că a vrut să se arunce de la balconul Camerei Deputaţilor, dar colegii lui l-au ţinut.

"Nu mă aruncam ca să mor ca un prost, ci ca să atrag atenţia tuturor politicienilor că ceea ce fac ei este o crimă. Să oprească această crimă, în primul rând să oprească corupţia. (...) Statul de drept este călcat în picioare", şi-a motivat Dincă gestul său.

Revoluţionarii au spus că au venit să atragă atenţia asupra situaţiei dezastruoase în care se află România şi au cerut printr-o scrisoare preşedintelui ales, Klaus Iohannis, să facă tot ce se poate pentru a lupta împotriva corupţiei.

×