x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Războiul lui Clotilde Armand cu ”mafia gunoaielor” nu s-a terminat: Serviciul de salubrizare trebuie să continue oricum

Războiul lui Clotilde Armand cu ”mafia gunoaielor” nu s-a terminat: Serviciul de salubrizare trebuie să continue oricum

de Alice Petrescu    |    09 Iun 2021   •   22:12
Războiul lui Clotilde Armand cu ”mafia gunoaielor” nu s-a terminat: Serviciul de salubrizare trebuie să continue oricum

„Indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu, indiferent dacă a căzut sau nu un meteorit, serviciul de salubrizare trebuie să continue în orice situație”, scrie Clotilde Armand pe pagina sa de socializare.

 

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a prezentat mai multe elemente din cadrul contractului pe care Primăria îl are închieat cu operatorul de salubritate Romprest. 

„În contractul dintre Compania Romprest Service S.A. și Primăria Sectorului 1 există obligația continuitații serviciului indiferent dacă facturile sunt plătite sau nu; indiferent dacă a căzut sau nu un meteorit în fața companiei de salubrizare. Din luna iulie 2020 – perioada contestată de compania de salubrizare pentru neplata serviciilor – până în prezent s-au achitat către Compania Romprest Service S.A. 168 milioane lei. O sumă de 5 ori mai mare față de cât plătește Oradea pentru serviciu de salubrizare”, scrie Clotilde Armand.

Potrivit primarului,  în anul 2016, Curtea de Conturi a decis că s-au făcut plăți nelegale către compania de salubrizare, astfel că Primăria Sectorului 1 avea obligația să recupereze peste 100 milioane de lei de la Romprest Service S.A.

Din nefericire pentru cetățenii din Sectorul 1, criza gunoaielor este departe de a se fi încheiat, după ce prefectul Capitalei,  Alin Stoica nu a reușit să remedieze conflictul între primarul Clotilde Armand și firma de salubrizare Romprest. Cele două părți nu au reușit să ajungă la un acord, iar decizia privind instituirea stării de alertă în sector, cerută de Clotilde Armand, a fost amânată din nou de către prefect, pe motiv că nu a primit raportul Gărzii de Mediu.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand mafia gunoaielor