x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

25 Feb 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Miting al pensionarilor la Galati

Peste 500 de pensionari galateni au iesit ieri in strada, nemultumiti de conditiile grele de trai. Batranii spun ca nu mai suporta saracia in care traiesc si indiferenta autoritatilor. Mitingul fara autorizatie nu a putut fi impiedicat de jandarmi si a blocat circulatia in centrul Galatiului mai bine de trei ore. (Erik Hoosz)

Campioni la facut copii

Peste 5.000 de copii s-au nascut anul trecut in Italia din mame romance, anunta publicatia Actualitatea Romaneasca. Ultimele statistici oficiale date publicitatii in ianuarie arata ca in Italia se afla in prezent 278.000 de romani cu acte legale. (Anca Aldea)

Targu-Mures / Ex-finantist judecat pentru coruptie

Fostul director adjunct de la Finantele Publice din judetul Mures, Sorin Daniel Lazar, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de doi administratori de firme din Targu-Mures. Lazar este acuzat de luare de mita, fals intelectual, abuz in serviciu si obtinerea de foloase necuvenite. El ar fi aprobat esalonari ale datoriilor celor doua firme catre buget, eliberand acte false. (Monica Harmanescu)

Gripa aviara - Masuri de combatere

Pasarile din gospodaria unde exista suspiciunea ca virusul gripei aviare este prezent, din localitatea tulceana Lunca, au fost eutanasiate ieri de autoritati. Tot ieri a inceput prima dezinfectie la Tuzla, in timp ce in localitatea Cetate din judetul Dolj au fost aduse 45 de pasari santinela. Astazi se va efectua cea de-a doua dezinfectie la Topraisar si Vlahi, in judetul Constanta. (Florina Zainescu)

Schimbare - Viceprimar PD la Sectorul 2

Consilierii locali ai Sectorului 2 au decis ieri ca Dan Cezar Ionescu (PD) sa ocupe functia de viceprimar. Aurel Cristea, cel care a ocupat pana acum cateva luni scaunul de adjunct al primarului Neculai Ontanu, a fost nevoit sa renunte la functie pe motiv ca pierduse un proces. El era acuzat de Horia Scarlat, consilier PNL, ca nu a fost ales conform prevederilor legii. Procesul a fost pierdut de Cristea, dar nici Scarlat n-a ajuns viceprimarul Sectorului 2. Pentru ca PSD a cazut la pace cu PD, functia i-a fost atribuita lui Dan Cezar Ionescu, actual director al ISCIR Bucuresti. (Monica C. Andrei)

Parlament - PRM pregateste doua motiuni

PRM va introduce in urmatoarele zile doua motiuni simple, "Averile ministrilor la control" si "La iesirea din iarna, facturile si preturile i-au ruinat pe romani". Potrivit lui C.V. Tudor, prima dintre motiuni va fi depusa la Camera Deputatilor, iar cea de-a doua la Senat. Vadim a mai spus ca PRM este obligat sa colaboreze cu PSD in acest demers, deoarece numarul parlamentarilor sai este insuficient pentru a initia o motiune simpla.

Muzeul Satului - Obiceiuri romanesti la Venetia

Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", in colaborare cu Institutul Roman de Cultura si Cercetari Umaniste din Venetia, organizeaza la Venetia expozitia "Apa Vie" care va avea loc pana la 3 martie. Evenimentul are drept scop deschiderea portilor unui dialog cultural si aducerea in atentia lumii a perenitatii obiceiurilor legate de "Cultul apei" la romani. (Loreta Popa)

Bihor - Persoanele cu handicap, verificate

La cererea Prefecturii Bihor, politistii au verificat evidentele privind persoanele cu handicap, pornind de la o serie de sesizari privind existenta unor dosare false. S-a descoperit astfel ca zeci de persoane din mai multe comune nu prezinta semne ale dizabilitatilor sau chiar sunt plecate in strainatate. Raportul IJP recomanda reevaluarea acestor persoane, banuite ca ar fi dat spaga pentru a "capata" vreo boala cronica. (Natalia Ivan)

Minoritati - UDMR ii avertizeaza iar pe democrati

Presedintele UDMR, Marko Bela, a acuzat ieri PD ca pune in pericol stabilitatea Coalitiei guvernamentale prin atitudinea fata de proiectul Legii privind Statutul Minoritatilor Nationale, informeaza Mediafax. Liderul UDMR a avertizat PD ca, daca vrea stabilitate si eficienta in Coalitie, va trebui sa renunte la aceasta "obstructionare a unor solutii cu care ei insisi au fost de acord".

Decizie - Cainele Boschito nu va fi adoptat

Cainele suspectat ca ar fi cel care a ranit mortal un japonez in urma cu o luna la Bucuresti nu va fi adoptat. Cererile pentru Boschito, formulate de fundatiile "Cutu cutu", "Bruno Pet", dar si de mai multe persoane fizice, au fost respinse ieri de Judecatoria Sectorului 3. Instanta va prezenta luni motivele deciziei.

Audiere - Ohanesian, cu PC-ul la Parchet

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a fost ieri-dimineata la Parchetul General pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind scurgerea de informatii militare. Ziaristul a adus si o unitate de calculator, dar a precizat ca nu stie ce contine hard-diskul de la Romania libera, care a fost solicitat de anchetatori. "Nu trebuia sa se ajunga la arestarea corespondentului Marian Garleanu", a spus Ohanesian.
×
Subiecte în articol: observator