x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

27 Dec 2005   •   00:00

Cavoul lui Funar, tricolor


Cavoul din marmura roz al familiei senatorului peremist Gheorghe Funar, amplasat in Cimitirul Central din Cluj, a fost vopsit in culorile rosu, galben si albastru. Reprezentantii Primariei spun ca vor sesiza Politia. Funar a declarat ca nu este interesat de astfel de "glume".


Autobuze noi pentru bucuresteni


Primele 60 din cele 500 de autobuze Mercedes achizitionate de Primaria Capitalei vor fi puse in circulatie in vara anului viitor, la inceput pe traseele RATB din centrul orasului. Prototipul vehiculului va sosi la Bucuresti in februarie pentru a fi testat pe strazile orasului. Primarul general, Adriean Videanu, care a semnat contractul cu dealerul Mercedes, a anuntat ca alte 500 de mijloace de transport in comun vor fi achizitionate anul viitor.

Nasterea Domnului - Catedrala sfintita la Braila


Altarul Catedralei "Nasterea Domnului" din Braila, ridicata in memoria celor 43 de persoane care au pierit in localitate in Decembrie ’89, a fost sfintit ieri, in a doua zi de Craciun. Slujba a fost condusa de episcopul Dunarii de Jos, PS Casian Craciun. Liturghia a fost precedata de o procesiune cu icoana de hram adusa din Grecia, la care au luat parte mii de credinciosi din Braila. Piatra de temelie a Catedralei a fost pusa in 1990.

Valea Oltului - Substante chimice in flacari


Un tir turcesc incarcat cu substante chimice a fost distrus de un incendiu in seara de Craciun pe DN 7, dupa ce s-a izbit de un stalp de inalta tensiune de pe marginea drumului. Flacarile, alimentate de substantele transportate, au atins aproape sapte metri. Conducatorul auto a murit pe loc, iar parapetii de ciment au fost distrusi pe o distanta de o jumatate de kilometru. Circulatia a fost blocata duminica seara timp de trei ore. (Alexandra Chivu)

Mures - Primarul din Apold, prins cu mita


Niculae Colceriu, primarul pesedist al comunei muresene Apold, este cercetat penal dupa ce a fost prins in flagrant, la sfarsitul saptamanii trecute, in timp ce lua mita 600 de lei noi de la un om de afaceri inscris intr-o licitatie organizata de Primarie. Potrivit purtatorului de cuvant al IJP Mures, Livia Popa, flagrantul a fost organizat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mures. Colceriu va fi cercetat in stare de libertate. (Radu Crivat)

Alba - Turist maghiar, blocat pe munte


Un turist din Ungaria, venit sa-si petreaca Sarbatorile in comuna Rametea din Alba, a fost salvat ieri de un echipaj al Salvamont Alba, dupa ce a ramas blocat pe un traseu din Muntii Trascaului. Peter Ciclosz, de 52 de ani, dorea sa escaladeze alaturi de cativa prieteni Masivul Coltii Trascaului. La aproape 50 de metri de varf, turistul budapestan a obosit si a ramas intepenit intre stanci. (Lucian Dobrater)

Arad - Brazi de Craciun, abandonati in piete


Sute de brazi nevanduti erau abandonati ieri in pietele din municipiul Arad, pentru ca proprietarii lor au preferat sa renunte la ei, decat sa plateasca pentru transportul lor. "In acest an foarte multi oameni si-au cumparat brazi artificiali, iar noi am adus la fel de multi pomi de Craciun ca in anii trecuti", a spus unul dintre comercianti, Ioan Hotarau. Vanzarile au fost cele mai mici din ultimii ani. (Radu Crivat)

Bihor - Tiruri incendiate in parcare


Sase tiruri dintr-o parcare a unei societati de transport bihorene au fost afectate de un incendiu, prejudiciul produs fiind estimat la peste 500.000 de euro. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului judetean pentru situatii de urgenta, focul a fost premeditat, fiind pus in trei puncte diferite, transmite Rompres.

Iskandarani - Cautat de procurori


Instanta Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a trei complici ai lui Zaher Iskandarani, retinuti miercuri seara pentru afaceri ilicite cu tigari si alcool. Activitatea grupului se desfasura in principal la fabrica de la Sacalaz, care apartinea uneia dintre firmele controlate de Zaher Iskandarani, unde se contrafaceau tigari destinate contrabandei. Magistratii urmeaza sa se pronunte la 5 ianuarie 2006 cu privire la propunerea procurorilor de arestare in lipsa a lui Iskandarani. (Radu Crivat)

Numire - Nou inspector scolar la Capitala


Noul inspector scolar general al Capitalei este Cristian Alexandrescu, unicul candidat la concursul organizat pentru ocuparea functiei. Postul fusese ocupat interimar de Gheorghe Alexe, care a fost sanctionat de Ministerul Educatiei dupa scandalul de la Scoala Centrala. Alexandrescu a precizat ca va face o analiza a activitatii institutiei si va pastra tot ceea ce este bun. (Eugenia Mihalcea)

Ploiesti - Taxi lovit de tren


Un barbat aflat intr-un taxi si-a pierdut viata in ziua de Craciun, iar soferul a fost grav ranit, dupa ce masina in care se aflau a fost lovita de un tren accelerat, la o trecere peste calea ferata fara bariere de pe soseaua de centura a municipiului Ploiesti. Taximetristul nu respectase semnalele acustice si luminoase aflate in functiune. (Radu Crivat)
×
Subiecte în articol: observator