x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

21 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

11 tinere au intrat recent in echipa Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei.

Echipa de fete la Politia Rutiera

11 tinere au intrat recent in echipa Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei. Seful BPR, comisarul-sef Marian Motoc, a anuntat ieri ca fetele, alaturi de 18 baieti, au fost incadrate in urma unui concurs foarte exigent. El a mentionat ca tinerii politisti vor deveni operativi la inceputul anului viitor

Poluare pe Dunare

Nava slovaca "Polana", care a fost distrusa luni intr-un incendiu si s-a scufundat ieri in Dunare in apropiere de Giurgiu, a produs pe fluviu o pata de petrol de circa un kilometru. Autoritatile nu cunosteau, ieri dupa-amiaza, cantitatea scursa si nu au putut evalua amploarea poluarii.

Dosarul Revolutiei - Iliescu l-ar putea recuza pe Voinea

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ieri ca procurorul Dan Voinea "s-a descalificat" prin declaratiile potrivit carora evenimentele din Decembrie 1989 au fost dirijate de la centru, din Bucuresti, si ca, in urma unei diversiuni, s-a indus, in fals, ideea existentei teroristilor. "Probabil ca o sa fac demersuri pentru a-l recuza, pentru ca nu are demnitatea necesara pentru asa ceva", a precizat Iliescu.

Bistrita - Salvamontisti lasati pe drumuri

Salvamontistii din Bistrita-Nasaud, care supravegheaza cinci masive muntoase, nu au locuri de cazare si sunt nevoiti sa-si gaseasca singuri un loc de dormit. "In fiecare iarna, mai ales in perioada Sarbatorilor, cand cabanele si hotelurile sunt ocupate pana la refuz, avem aceeasi problema", a spus seful Serviciului Public Salvamont Bistrita-Nasaud, Marcel Berbecar. 25 de salvatori montani actioneaza in zona respectiva, insa cea mai mare parte sunt voluntari.

Tranzactie - Ungurii cumpara Euroweb Romania

Invitel Rt, al doilea mare operator de telefonie din Ungaria, a cumparat 98% din actiunile detinute de Euroweb International in cadrul celor doua subsidiare din Romania si Ungaria. Tranzactia se ridica la valoarea de 30 de milioane de dolari. Invitel activeaza ca operator de telecomunicatii in Ungaria, oferind servicii de telefonie, internet si transmisiuni de date. (Alexandru Radescu)

Audieri - Mazare, la DNA

"Face to face" cu procurorii DNA, primarul Constantei, Radu Mazare (foto), a aflat ieri oficial pentru care fapte ilegale este urmarit penal. Insotit de un avocat ales, el a stat de vorba cu anchetatorii sai aproape trei ore. Mazare este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, intr-un dosar cu alti 11 invinuiti. Toti 12 s-ar fi improprietarit cu terenuri din Constanta si Mamaia, la preturi subevaluate ori supraevaluate, in functie de locatia acestora. (Violeta Fotache)

Boc, despre Bechtel - Negocieri aproape de final

Copresedintele Aliantei PNL-PD Emil Boc a declarat ieri ca este optimist in privinta finalizarii negocierilor dintre compania americana Bechtel si statul roman. "Am avut o discutie chiar cu premierul, cu ministrul Transporturilor, precum si cu ministrul Vladescu, si am aflat de la ei ca in acest moment se afla in negociere finala ultimele aspecte din cadrul contractului. Sunt convins ca pana la sfarsitul anului se va ajunge la un consens", a afirmat liderul democrat. (Elena Stanciu)

Ancheta - DNA intra in Stanisor

Fostul sef al Administratiei Nationale a Penitenciarelor Emilian Stanisor si ex-adjunctul sau, Valentin Badea Binisor, au intrat recent in atentia procurorilor anticoruptie pentru un prejudiciu estimat la 20 de milioane de euro. Cazul priveste achizitionarea de medicamente si aparatura medicala pentru spitalele din sistemul penitenciar si a fost inchis mai intai cu neinceperea urmaririi penale. Solutia a fost infirmata de DNA.

Inundatii - Reconstructie de 44 milioane de euro

Pentru reconstructia locuintelor distruse sau afectate de inundatiile din acest an s-au alocat 44 de milioane de euro, a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si amenajarea teritoriului. In urma inundatiilor din perioada aprilie-mai, ANL a trebuit sa reconstruiasca 876 de locuinte. (Iohanna Onaca Purdea)
×
Subiecte în articol: observator