x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

08 Dec 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Locuitorii din localitatea galateana Smardan asteapta viitoarea baza americana. Ei sunt obisnuiti cu prezenta militarilor straini, pentru ca in ultimii trei ani trupe italiene s-au antrenat in aplicatii comune cu militarii romani.

Unchiul Sam vine la Smardan

Locuitorii din localitatea galateana Smardan asteapta viitoarea baza americana. Ei sunt obisnuiti cu prezenta militarilor straini, pentru ca in ultimii trei ani trupe italiene s-au antrenat in aplicatii comune cu militarii romani. Fetele din Smardan sunt insa destul de suparate. Ele cred ca, la fel ca italienii, americanii vor pleca dupa fete in Galati. (Erik Hoosz)

Noul Mers al trenurilor

De vineri se schimba Mersul trenurilor de calatori. Noua brosura, valabila pana la 09.12.2006, costa 7,2 RON si poate fi cumparata de la ghiseele statiilor si agentiilor CFR din toata tara. Aceasta este structurata pe doua categorii de trafic: intern si international.

Solutie CNA - Imnul national, in dezbatere publica

Consiliul National al Audiovizualului a dezbatut marti problema imnului Romaniei reorchestrat si difuzat de postul Pro TV in preajma Zilei Nationale. Ralu Filip, presedintele CNA, a propus sanctionarea postului cu somatie publica, dar solutia nu a intrunit numarul necesar de voturi. In schimb, va fi organizata o dezbatere publica in legatura cu simbolurile nationale. (C.O.)

Cazul Rompetrol - Florin Georgescu, audiat de procurori

Fost ministru al Finantelor in legislatura 1992-1996, Florin Georgescu a dat ieri cu subsemnatul la Parchetul instantei supreme, ca martor in dosarul Rompetrol. Ca ministru, el a avizat Hotararea de Guvern privind transferul obligatiilor si drepturilor legate de explorarea unui perimetru petrolier din Libia. Surse judiciare ne-au precizat ca in acest dosar urmeaza a fi audiat si alt fost ministru al Finantelor, Decebal Traian Remes. (Violeta Fotache)

Craiova / Ex-directorul de la Avioane, retinut

Ex-directorul Fabricii de Avioane din Craiova, Nicolae Deneanu, a fost retinut ieri dupa amiaza de politistii doljeni pentru delapidare. Seful Politiei doljene, comisarul-sef Georgel Enescu, a declarat ca Deneanu va fi prezentat azi instantei cu propunerea de arestare preventiva. (C. Vasilcoiu)

Transfer - Daewoo, la stat

Pachetul de 51% de actiuni detinute de sud-coreeni la societatea Daewoo Automobile Romania va fi preluat saptamana viitoare de stat. Seful lichidatorului care se ocupa de patrimoniul companiei sud-coreene Daewoo va veni la Bucuresti pentru a incheia contractul. Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie va vinde ulterior pachetul majoritar unui investitor strategic.

Propunere - Comisia SRI, cu ochii pe zboruri CIA

Liderii grupurilor parlamentare din cele doua Camere au hotarat ieri sa propuna Birourilor Permanente ca membrii Comisiei SRI sa fie imputerniciti sa faca ancheta privind aterizarea unor avioane CIA pe teritoriul Romaniei. (Carmen Vintila)

Eveniment - Transplant contracronometru

Un barbat care a fost supus marti unui transplant de ficat va suferi o noua interventie astazi, pentru a i se transplanta insule pancreatice. Si asta pentru ca pacientul de 40 de ani sufera si de diabet, pe langa ciroza hepatica pentru care a fost operat initial, a anuntat ieri directorul adjunct al Institutului Fundeni Bucuresti, Irinel Popescu.

Sedinta CSAT - Seful SPP, pe faras

CSAT a fost convocat ieri de presedintele Basescu, avand ca principal punct pe ordinea de zi strategia de se-curitate a Romaniei. Surse oficiale acreditau si schimbarea conducerii SPP in urma neregulilor din Serviciu semnalate in presa. Gabriel Naghi si Iulian Crainiceanu urmau sa fie inlocuiti cu Lucian Pahontu, sef la Brigada Speciala de Interventii a Jandarmeriei si Gabriel Ioan Cretu, sef al Grupului Acvila din MAI. CSAT a mai decis numirea lui Catalin Croitoru la conducerea DGIA si inlocuirea sefului STS, Tudor Tanase. (O. S.)

Dragasani - Guvernatorul BNR si-a luat podgorie

Mugur Isarescu a cumparat de curand o podgorie in municipiul Dragasani. Potrivit autoritatilor locale, guvernatorul BNR a investit pentru a pune bazele unei afaceri viticole. Isarescu are in proprietate la Dragasani peste 20 de hectare de vita-de-vie si a mai achizitionat si o casa. (Alexandra Chivu)

Rujeola - Cazuri noi

Alti doi bebelusi cu varste mai mici de un an, bolnavi de rujeola, au ajuns ieri la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Medicii spun insa ca cei doi sugari nu sunt in stare grava. Un copil din Ramnicu-Valcea, suspectat de medici ca fiind bolnav de rujeola, a fost trimis la o clinica de specialitate din Bucuresti. Micutul este infectat si cu virusul HIV-SIDA. (Mariana Craciun, Alexandra Chivu)

Bucuresti - Fiica lui Marko Bella, atacata


Una dintre fiicele vicepremierului Marko Bella, avocat de profesie, a cazut victima infractorilor care activeaza pe teritoriul Capitalei. S-a intamplat marti noaptea, inainte de 12:00, cand tanara de 28 de ani se intorcea acasa cu masina. Potrivit senatorului Vadim Tudor masina ei a fost oprita de un grup de rromi care ar fi sechestrat-o, ar fi violat-o si i-ar fi furat masina. Surse autorizate din Politie ne-au precizat insa ca reclamatia primita se refera la furtul unei masini si al unui telefon mobil. (Violeta Fotache)
×
Subiecte în articol: observator