x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

06 Dec 2005   •   00:00

O familie din orasul vrancean Marasesti a primit ieri dimineata in sufragerie "vizita" unui autoturism BMW.

Bomba la Tribunalul Valcea


Fortele de ordine si echipa de interventie a SRI au fost alertate dupa ce, aseara, in incinta Tribunalului Valcea a fost plasat un dispozitiv ce semana cu o bomba artizanala, descoperit de jandarmi. Cercetarile continua pentru identificarea autorilor amenintarii. (A. Chivu)

Blatisti la Blaj


Aproape jumatate din cei 120 de pasageri ai trenului personal 5301 Teius-Brasov a fost prinsa fara bilet in urma unui control efectuat ieri-dimineata. Cei 54 de blatisti, majoritatea muncitori la diverse societati din Blaj, au fost amendati si dati jos din tren. (Lucian Dobrater)


Cu BMW-ul in sufragerie


O familie din orasul vrancean Marasesti a primit ieri dimineata in sufragerie "vizita" unui autoturism BMW. Soferul pierduse controlul volanului, iar masina inmatriculata in Italia a spart gardul curtii si peretele casei. Potrivit martorilor, cei cinci pasageri ai BMW-ului au fugit imediat dupa producerea accidentului.

Termen prelungit - Dreptate pentru desproprietariti


Senatorii au adoptat ieri prelungirea cu 12 luni a termenului de depunere a cererilor de despagubire de catre persoanele deposedate de bunuri dupa 1947. Initiativa modifica Legea privind acordarea de despagubiri romanilor pentru bunurile din proprietatea acestora, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Herta.

Coalitie - Acord pe legea lustratiei


Reprezentantii partidelor din coalitia de guvernamant au cazut ieri seara de acord, in sedinta Consiliului de Coordonare, sa promoveze proiectul legii lustratiei. Prevederile exacte ale acestui proiect vor fi stabilite la urmatoarea sedinta a CNC. Partidele din coalitie vor promova si sustine, de asemenea, proiectul de lege privind interzicerea migratiei politice, PC propunand si elaborarea unui Cod Electoral. (Dana Piciu)

Ghimpe la MEC - PNL vrea sa scape de Paloma Petrescu


PNL a cerut din nou, aseara, in sedinta Aliantei PD, schimbarea secretarului de stat de la Invatamant, Paloma Petrescu. Surse din Alianta spun ca reprosurile liberalilor vizeaza in special faptul ca Paloma Petrescu a numit sau mentinut in inspectorate oameni ai PSD. In absenta lui Emil Boc, "sprijinul" Palomei, pedistii nu s-au inghesuit sa o sustina. (Oana Stancu)

Privatizarea BCR - Castigatorul, in decembrie


Castigatorul licitatiei organizate pentru privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi anuntat pana la sfarsitul anului, a afirmat premierul Tariceanu. BCR se afla in etapa finala a procesului de privatizare, unde s-au calificat doi ofertanti: Erste Bank din Austria si Millennium - Banco Comercial Portugues din Portugalia. (D.I.)

Muzeul Satului - Obiecte de arta ca daruri de Craciun


Expozitia cu vanzare deschisa la Muzeul Satului de ieri poate fi locul potrivit de unde sa cumparati un cadou pentru Craciun. Artistii expozanti va ofera lucrari inspirate din arta populara: icoane pe sticla si lemn, obiecte sculptate in lemn, tapiserie, colaje textile si ceramica. Intre numele de pe afis ii amintim pe Victoria si Marian Zidaru, Mariana si Mihai Macri, Carmen Paiu, Daniela Jurescu. (Daniela Sontica)

Bucuresti - Ploiesti - Traficul pe DN1, supravegheat


Cele peste 30 de dispozitive care supravegheaza video traficul pe DN 1 intre Bucuresti si Ploiesti intra de astazi in functiune. Sistemul, care a costat peste doua milioane de euro, va monitoriza fiecare masina. Depasirea vitezei regulamentare, ca si orice alta abatere, va fi filmata si apoi sanctionata prin posta. Autoritatile spera ca sistemul sa creasca siguranta pe cea mai circulata sosea din tara.

Galati - Focar de pesta porcina


Trei cazuri de pesta porcina au fost confirmate de veterinari in cateva gospodarii din comuna galateana Liesti. In aceeasi localitate au fost depistate alte sase cazuri similare in urma cu o luna. Potrivit primarului comunei, Nicolae Misu, animalele bolnave au fost sacrificate si incinerate. (E.H.)

RADET - Nou ragaz pentru datornici


Cele peste 100 de asociatii de locatari care au restante la plata energiei termice mai au termen pana la 5 ianuarie pentru a-si achita datoriile, informeaza Realitatea TV. RADET a dat ieri un nou ragaz, in care reprezentantii asociatiilor trebuie sa prezinte lista cu datornicii din bloc. Creantele vor fi cesionate regiei, care le va incredinta unor avocati pentru recuperarea prejudiciilor.

Rujeola - Medici nevinovati la Constanta


Comisia Ministerului Sanatatii care a analizat conditiile in care doi bebelusi bolnavi de rujeola au murit la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta saptamana trecuta a concluzionat ca tratamentul aplicat a fost unul corect. Specialistii de la Bucuresti spun ca medicii au facut tot ce era posibil pentru ingrijirea micutilor, dar ca acestia aveau afectiuni foarte grave. Si in comuna valceana Danicei medicii au intrat in alerta dupa ce un copil de 5 luni ajuns la spital este suspectat de rujeola. (Mariana Craciun, Alexandra Chivu)

Mos Nicolae - Rugaciuni si amanetari


Romanii s-au pregatit ieri sa-l intampine pe Mos Nicolae, in prima zi din ciclul Sarbatorilor de iarna. La Biserica Sf. Gheorghe din Bucuresti, sute de credinciosi sunt asteptati astazi sa se inchine la Moastele Sfantului (foto). Pentru a respecta traditia si pentru a putea umple cizmulitele copiilor, oamenii au facut insa si sacrificii. Spre exemplu, la Valcea, casele de amanet au fost luate cu asalt in ultimele zile de catre cei care au fost nevoiti sa renunte temporar la bijuterii pentru a face cadouri celor dragi. (A.Chivu)

Control - Jucarii confiscate la Ploiesti


Sute de jucarii au fost retrase de la vanzare ieri dintr-un bazar ploiestean. Potrivit inspectorilor OPC Prahova, produsele nu respectau legislatia privind protectia copilului. Amenzile aplicate comerciantilor au fost maxime, de pana la 50 milioane de lei vechi. (Nina Marcu)

Nadlac - Cinci romani ascunsi la vama


Dupa ce au depasit termenul legal de sedere in strainatate, cinci romani care voiau sa intre ilegal in Romania au fost prinsi ieri in vama aradeana Nadlac. Ei erau ascunsi in cabina de dormit a soferului unui autocar. Potrivit politistilor de frontiera, cei cinci au apelat la sprijinul ghidului unei firme de turism, caruia i-au platit cate 350 de euro de persoana.
×
Subiecte în articol: observator