x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

18 Noi 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Un camion plin de tauri s-a rasturnat ieri la marginea satului Ciuperceni din Satu-Mare. 12 animale au murit pe loc, iar restul de 18 au fost salvate de echipa speciala a Grupului de Pompieri.

Tauri cazuti in coarne pe sosea

Un camion plin de tauri s-a rasturnat ieri la marginea satului Ciuperceni din Satu-Mare. 12 animale au murit pe loc, iar restul de 18 au fost salvate de echipa speciala a Grupului de Pompieri.

Plangere - Procuror acuzat pentru coruptie

Anchetatorii DNA l-au audiat ieri pe procurorul Constantin Gherta de la Parchetul General, in legatura cu unele acuzatii de coruptie si santaj. Plangerea penala impotriva lui a fost facuta de afaceristul Stefan Radulescu pe care procurorul l-a cercetat intr-un dosar de infractiuni financiare. (Miruna Pasa, Violeta Fotache)

Ploiesti - Copil ars de viu

O fetita de opt ani, din localitatea Stefanesti, judetul Ilfov, a murit ieri seara arsa de vie intr-un incendiu izbucnit in cabina camionului condus de tatal sau, Mircea Vasile. S-a intamplat in timp ce camionul era parcat in fata unui supermarket din Ploiesti, unde tatal livra marfa. Au scapat o femeie si alti doi copii, care au sarit din masina imediat ce flacarile, izbucnite de la o butelie improvizata, s-au extins in cabina. (Violeta Fotache)

Mirosuri grele la Hunedoara

Hunedorenii au intrat ieri in panica din cauza aerului greu de respirat din oras. Mirosul urat a fost cauzat de incendiul produs pe Platforma Siderurgica de la Hunedoara. Cu doua zile inainte, marti, groapa de gunoi a orasului a fost mistuita de flacari. (Monalise Hihn)

Amenda - 1 miliard pentru contrabanda

O aradeanca a fost amendata cu 100.000 de lei (un miliard vechi) dupa ce a fost prinsa miercuri cu peste 5.500 de pachete cu tigari de contrabanda langa Vama Nadlac. Politistii spun ca tigarile in valoare de circa 22.000 de lei ar fi fost cumparate din free shop-urile din vami, pentru a fi vandute pe piata neagra.

Constanta - Poluare cu petrol din cauza hotilor

Peste doua hectare de teren agricol au fost poluate dupa ce 5 tone de titei s-au deversat dintr-o conducta, in apropierea Drumului National 3, la iesirea din municipiul Constanta. O echipa a SC Conpet care s-a deplasat la locul unde s-a produs avaria a stabilit ca spartura a fost provocata de hotii care au incercat sa intepe conducta. (Mariana Craciun)

Ancheta - Martori mincinosi la Brasov

Cinci martori propusi de Alexandru Emil Diaconescu in apararea sa au fost pusi sub acuzatia de marturie mincinoasa. Diaconescu este unicul suspect in cazul dublului asasinat de la Farmacia "Thea" din Brasov, din iarna anului trecut. Procurorul de sedinta s-a sesizat din oficiu ca declaratiile tinerilor audiati nu corespund si ca se contrazic. (Ramona Tintea)

Transfer - Concedii medicale pe banii Sanatatii

Din 1 ianuarie 2006 indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav va fi acordata pentru o perioada de maximum 45 de zile pe an, fata de 14 zile in prezent. Tot de atunci, finantarea concediilor medicale si a indemnizatiilor de asigurari sociale, cu exceptia celei pentru cresterea copilului, se va face din bugetul fondului national de asigurari sociale de sanatate. (Florina Zainescu)

Iasi - Taxele nu mai cresc cu 40%

Taxele locale din Iasi nu se vor mai mari cu 40%, din cauza atitudinii ostile a populatiei, a anuntat ieri primarul Gheorghe Nichita. "Am tinut cateva audiente publice si am fost impresionat de greutatile prin care trec cetatenii Iasiului", a spus Nichita. El a adaugat ca pentru a acoperi deficitul va cere sprijinul Guvernului.

Botosani - Achizitie fara licitatie la Termica

10 kilometri de cablu de date pentru care s-au platit 1,7 miliarde de lei fac obietul unei anchete la societatea de termoficare botosaneana Termica. Materialul a fost achizitionat fara licitatie si fara semnatura directorilor sau a membrilor Consiliului de Administratie. Directorul Ion Diaconu crede ca de aceasta achizitie dubioasa nu este strain fostul primar PSD, Florin Egne. (Razvan Constantin)

Rompetrol - Audiere scurta

Directorul general Rompetrol Rafinare (fosta Petromidia), Sorin Poting, a fost audiat ieri de procurorii instantei supreme in dosarul "Rompetrol", speta in care s-a dispus verificarea conturilor bancare a peste 50 de persoane. Titular al acestei functii din anul 2003, Sorin Poting a fost audiat, timp de o ora, in calitate de martor. (Violeta Fotache)

Optimism - Taxa pe viciu sperie fumatorii

Numarul fumatorilor ar putea fi redus de taxa pe viciu, a declarat ieri medicul Florin Mihaltan de la Institutul de Pneumologie la sediul Agentiei Nationale Antidrog, cu ocazia Zilei Nationale fara Tutun. Mihaltan a subliniat faptul ca in tarile unde pretul unui pachet de tigari a ajuns la 5 euro, numarul fumatorilor a scazut cu 9%, scadere care s-a inregistrat mai ales in randul adolescentilor. (Radu Crivat)

Justitie - Imagine "prietenoasa"

Banca Mondiala va imprumuta Romania cu 110 milioane de euro pentru imbunatatirea sistemului judiciar si crearea unei "atmosfere prietenoase" in relatia cu cetateanul. Ministrul Justitiei, Monica Macovei a anuntat ieri ca banii imprumutati vor fi folositi pentru realizarea mai multor proiecte, cu termen de finalizare 1 octombrie 2010, data de la care va incepe si returnarea imprumutului. (Violeta Fotache)

Guvern - Lege noua pentru pensiile facultative

Executivul a adoptat ieri proiectul de lege privind pensiile facultative care, daca va fi aprobat de Parlament, va inlocui actuala Lege a pensiilor ocupationale, a anuntat Gheorghe Barbu, ministrul Muncii. Noul proiect da posibilitate mai multor persoane sa opteze pentru o pensie facultativa, inclusiv functiona-rilor publici. (Florina Zainescu)
×
Subiecte în articol: observator