x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

12 Noi 2005   •   00:00

Militarii depun juramantul / Aglomeratie in Bucuresti, la Sfantul Mina / Antena 1 - Duminica in familie incitanta / CEDO - Romania pierde inca un proces

Militarii depun juramantul


Aproximativ 3.400 de tineri, militari in termen si cu termen redus din Ministerul Apararii Nationale, si peste 2.500 de militari in termen apartinand Jandarmeriei Romane depun astazi juramantul de credinta fata de tara si de popor.


Aglomeratie in Bucuresti, la Sfantul Mina

Mii de credinciosi bucuresteni au ingreunat traficul in centrul Capitalei dupa ce au venit sa se inchine la biserica avand hramul Sfantului Mare Mucenic Mina, comemorat ieri in calendarul ortodox. In Moldova, ziua de 11 noiembrie este numita si Ziua Talharilor, iar Sf. Mina este cunoscut ca doveditor al hotilor.

Antena 1 - Duminica in familie incitanta


Emisiunea "Duminica in familie", difuzata de Antena 1 duminica, de la ora 15:30, are o tema incitanta: razboaiele personale, adevarate cruciade dambovitene ale secolului la XXI-lea, aducatoare de celebritate, succes si... dusmani. Invitatii Mihaelei Radulescu vor fi oameni controversati, contestati din Romania. Dintre acestia, ii amintim pe C.V. Tudor, George Pruteanu, Dumitru Dragomir, Eugen Nicolaescu, Cozmin Gusa, Antonie Iorgovan, Elena Carstea. (Adriana V. Paduraru)

CEDO - Romania pierde inca un proces


Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dat castig de cauza unui cetatean roman care nu reusise in tara sa obtina imobilul revendicat. Curtea de la Strasbourg a dispus ca imobilul din Bucuresti sa-i fie retrocedat lui Paul Ionescu in natura sau, in caz contrar, acesta sa primeasca despagubiri in valoare de 107.500 de euro. Romanul a invocat incalcarea dreptului sau de proprietate, deoarece instanta suprema a admis recursul in anulare impotriva unei hotarari judecatoresti favorabile lui.

Saptamanal - Independent, din nou pe piata


Horia Alexandrescu a lansat ieri primul numar al revistei saptamanale Independent. In paginile publicatiei, cititorii pot gasi informatii din politica, sanatate, sport, dar si programe tv, mondenitati, cultura sau auto-moto. Ion Cristoiu, Augustin Buzura, Zoe Petre, Valentin Stan si Horia Alexandrescu se numara printre personalitatile care semneaza in revista.

Parteneriat - Cosmonavele romanesti, in SUA


La cateva luni dupa lansarea la Bucuresti a cosmonavei "Orizont", echipa Agentiei Romane pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA) a primit o oferta de colaborare din partea unei companii nord-americane. Cosmonava "Orizont" este unica in lume, prin natura constructiei sale, si este prevazuta pentru a ajunge la 100 de kilometri in spatiu, cu un om la bord. (Alexandra Chivu)

Ramnicu Sarat - Gravida moarta in conditii suspecte


O tanara de 33 de ani, insarcinata in luna a doua, a murit in conditii suspecte, la cateva ore de la internarea in Spitalul Municipal din Ramnicu Sarat, unde a fost dusa intr-o stare aparent buna, transmite Mediafax. Conducerea unitatii medicale sustine ca tanara a venit la spital miercuri seara acuzand dureri abdominale si ca joi dimineata, in jurul orei 4:00, a inceput sa se simta rau, iar in circa 20 de minute a murit. Cauza mortii va fi stabilita numai dupa efectuarea necropsiei.

Lugoj - Liceeni instariti, acuzati de crima


Cinci tineri, cu varste intre 15 si 18 ani, copii ai unor familii respectabile din Lugoj, au fost prezentati ieri judecatorilor timisoreni, cu propunere de arestare preventiva pentru omor, ei fiind principalii suspecti pentru uciderea in bataie a unui barbat fara adapost, transmite Mediafax. Victima a fost gasita la inceputul saptamanii intr-un vagon dezafectat din Gara Lugoj. Initial, politistii au crezut ca barbatul a murit din cauza ca era bolnav, insa necropsia a relevat ca acesta a fost omorat in bataie. Potrivit procurorilor, tinerii au recunoscut ca au baut la o petrecere, iar apoi l-au batut pe barbat pana l-au omorat.

CNSAS - Mandat prelungit prin ordonanta


Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) isi continua activitatea inca sase ani, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate ieri de Guvern. Potrivit Legii 187/1999, activitatea CNSAS urma sa se incheie anul acesta in decembrie. Articolul 22 al acestei legi prevede posibilitatea de prelungire a mandatului, dar printr-o hotarare a Parlamentului. (Florina Zainescu)

Tanacu - Disparitie suspecta in Vaslui


O tanara de 14 ani din localitatea vasluiana Moara Domneasca este cautata de autoritati dupa ce nu a mai venit de cateva zile la scoala, transmite Mediafax. Pentru ca in trecut mai fusese acolo pentru a se calugari, politistii cred ca fata se ascunde la Manastirea Tanacu, unde maicuta Irina Cornici a murit dupa ce a fost rastignita trei zile pe o cruce. Potrivit autoritatilor, fata a ales calea manastirii dupa ce mama sa a murit, iar tatal a plecat la munca in Bucuresti.

Cazul Ciomu - Expertiza psihica se lasa asteptata


Procesul in care medicul Naum Ciomu este judecat pentru vatamare corporala grava a fost din nou amanat ieri, pentru ca Institutul de Medicina Legala nu a terminat expertiza psihica in cazul doctorului. Ciomu a sectionat penisul unui pacient in timpul unei operatii vara trecuta. Avocatul doctorului, Mircea Dutu, a spus ca expertiza psihica va stabili daca Ciomu avea sau nu discernamant cand a savarsit fapta. Urmatorul termen va fi la 9 decembrie.
×
Subiecte în articol: observator