x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

08 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

SIAB a fost deschis publicului larg

Cu mic, cu mare, pasionatii de masini au luat cu asalt, ieri dupa-amiaza, standurile Salonului International Auto Bucuresti (SIAB), in prima zi in care expozitia a fost deschisa publicului larg. Daca de dimineata vizitatorii au fost putini, dupa orele de serviciu, curiosii s-au imbulzit sa vada masinile luxoase expuse la Romaero Baneasa.

Porcii nu vor mai fi vaccinati

Romania va respecta angajamentul cu UE si va interzice, incepand din 2006, vaccinarea contra pestei porcine in unitatile industriale, a anuntat ieri Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii. "Ne asteptam ca pesta porcina sa afecteze un efectiv de peste 300.000 de porci", a mentionat Flutur.

Eforie - Batran ucis de sotia edilului

Sotia primarului localitatii Eforie a accidentat mortal un batran cu masina pe care o conducea. Accidentul s-a petrecut joi seara in Agigea si, potrivit politiei, a fost cauzat de barbatul de 68 de ani, care a traversat prin loc nepermis si nu s-a asigurat. O alta duba care circula in zona a ajuns pe camp dupa ce l-a evitat de barbat, dar BMW-ul Otiliei Brailoiu nu l-a mai putut ocoli. (Mariana Craciun)

Valcea - Sechestrati in primarie

Salariatii Primariei din localitatea valceana Budesti au fost sechestrati mai bine de o ora, zilele trecute, de un barbat bolnav psihic si aflat in stare de ebrietate, care a spus ca are nevoie urgenta de bani. Pentru a fi mai convingator, Liviu N. si-a dat toate hainele jos. El a fost prins de politisti si internat la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Numarul 2 din Ramnicu Valcea, dar a reusit sa fuga dupa cateva ore. (A.C., O.H.)

Aniversare - Cavalerii Templieri, un an de existenta

Biserica Romano-Catolica "Baratia" din Bucuresti gazduieste astazi ceremonialul de investire de noi Cavaleri si Doamne ale Templului. Sarbatoarea face parte din seria de manifestari prilejuite de comemorarea Tricentenarului Statutelor Ordinului de la Versailles, elaborate sub conducerea Marelui Maestru Filip Duce de Orleans. Totodata, se sarbatoreste un an de existenta oficiala a Marelui Priorat al Romaniei al Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim. (Loreta Popa)

Magistratura - Accesul se va face si fara concurs

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dan Lupascu, a declarat ieri ca, in curand, se va putea intra in sistem si fara concurs. CSM va recurge la aceasta solutie intrucat la nivelul tarii exista aproximativ 500 de posturi vacante de judecator si peste 600 de posturi de procuror. "Este o modalitate subsidiara de selectie a fostilor judecatori sau procurori care au parasit sistemul din motive neimputabile. Si fostii avocati cu vechime de peste zece ani care se bucura de buna reputatie pot uza de acest text", a spus Lupascu.

Sanatate - Noile retete, din 16 octombrie

Vechile formulare de retete medicale se mai folosesc doar pana la 16 octombrie, urmand ca dupa aceasta data medicii sa prescrie tratamente compensate si gratuite doar pe noile tipuri de formulare. Documentele au fost modificate astfel incat sa se poata prescrie pe o singura reteta medicamente, indiferent de nivelul de compensare al acestora. Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti pune la dispozitie, incepand de luni, noile formulare pentru prescriptii medicale.
×
Subiecte în articol: observator