x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

07 Oct 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Cozmin Gusa, in vizita la penitenciar

Miron Cozma a fost vizitat ieri la Penitenciarul Rahova de catre deputatii Nati Meir si Cozmin Gusa. Ultimul a declarat ca a vrut sa i se confirme implicarea lui Ion Iliescu si a lui Petre Roman in mineriadele din ’90. Gusa a intrat la "Luceafarul huilei" cu ajutorul colegului sau din Parlament, Nati Meir, care, in trecut, l-a vizitat pe Cozma de mai multe ori.

Camera - Mai putine girofaruri

Noul Cod Rutier va intra in vigoare la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, au decis ieri deputatii din Comisia Juridica, acceptand amendamentul propus de Presedintie. In plus, IGP nu mai poate autoriza la solicitarea Administratiei prezidentiale, Parlamentului, Guvernului, Curtii de Justitiei Ministerului Public sau PNA utilizarea dispozitivelor pentru autoturismele folosite in misiunile lor. (C.V.)

Avion intors din drum

Un Boeing 737 al companiei Blue Air care decolase ieri la pranz spre Maastricht (Olanda) a fost nevoit sa se intoarca pe Aeroportul Baneasa dupa ce o avarie a fost depistata in timpul survolarii Germaniei. Verificarile tehnice au confirmat ca stratul exterior al geamului de la cabina pilotilor era fisurat.

Valcea - Politist impuscat in cap de coleg

Un agent al Politiei Transporturi Valcea a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost impuscat in timpul serviciului. Vrand sa "probeze" armamentul din dotare, agentul Adrian Butolo i-a tras un glont in cap colegului sau Vasile Dicu. Proiectilul i-a perforat obrazul agentului si a iesit prin gat. Accidentul s-a produs ieri chiar in sediul politiei. Victima a fost transportata la Spitalul 9 din Bucuresti. (A.C., O.H.)

Verificari - Dovezi pentru averea lui D.I.P.

Deputatul PSD Dan Ioan Popescu a depus ieri, prin avocatul sau, un set de acte pentru a dovedi Comisiei de control a averii demnitarilor ca bunurile sale sunt castigate legal. Este vorba despre documente ce lamuresc situatia banilor, a conturilor bancare in perioada 2001-2004 si a tuturor titlurilor de proprietate imobiliara. (Miruna Pasa)

Fiscalitate - Taxa pe saracie

Aplicat societatilor de stat cu pierderi mari, impozitul de 0,5% din valoarea imobilizarilor corporale este o "taxa pe saracie", a spus ministrul Codrut Seres, referindu-se la situatia Termoelectrica, deja inglodata in datorii. Ministrul de stat Gheorghe Pogea a aratat ca firmele care au pierderi mari in fiecare an ar putea fi exceptate de la prevederea respectiva.

Autosesizare - Pensia Rodicai Stanoiu, la control

Parchetul General va verifica daca fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, este in legalitate din punct de vedere penal cu pensia de magistrat pe care o primeste. Anchetatorii s-au sesizat dupa ce mai multe ziare au acuzat-o pe Stanoiu ca si-ar fi "aranjat" o pensie la care nu avea dreptul. In acelasi timp, Ministerul Justitiei a dat-o in judecata pe Stanoiu la Curtea de Apel Bucuresti. (Miruna Pasa)

Protocol - SRI si CNSAS au cazut la pace

S-a incheiat razboiul dintre Serviciul Roman de Informatii si Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii. "Pacea" a fost parafata ieri sub semnaturile sefilor celor doua institutii, Radu Timofte si Gheorghe Onisoru. Oficialii au decis sa nu se mai certe pentru predarea-primirea dosarelor fostei Securitati, ci sa colaboreze. Celelalte dosare ramase vor fi predate "la volum, si nu la fila", urmand ca SRI sa transmita CNSAS si copii electronice ale microfilmelor documentelor predate. (Violeta Fotache)

Aiud - Explozie pe acoperisul bancii

O explozie puternica s-a petrecut ieri dupa-amiaza la sediul unei banci din Aiud, judetul Alba, in urma unui incendiu produs accidental. Flacarile au izbucnit la acoperisul cladirii, din cauza manevrarii gresite a unui arzator folosit la refacerea hidroizolatiei. Butelia arzatorului a explodat, spargand geamurile bancii, dar si ale unor apartamente din zona. Deflagratia si fumul au creat panica, iar sediul bancii a fost evacuat. (Lucian Dobrater)

Transporturi - Intelegere partiala cu Bechtel

Reprezentantii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) continua negocierile cu compania americana Bechtel. "Am cazut de acord asupra unei noi forme a scrisorii de garantie, care respecta legislatia in vigoare, insa nu si asupra avansului pe care autoritatile trebuie sa il acorde pentru lucrari", a spus Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor. (E. Stan)

Afganistan - Romanii confisca droguri

O echipa de militari romani, impreuna cu cei afgani si americani, a confiscat miercuri peste trei tone de hasis, munitie si armament in urma unei misiuni in provincia Paktia, la sud de Kabul. Militarii au mai descoperit o cultura de 5.000 metri patrati de hasis. (Andreea Cascaval)
×
Subiecte în articol: observator