x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

21 Sep 2005   •   00:00
Romania in 5 minute

Campanie noua la fundatia Ioanei Tariceanu

Fundatia "Copii sanatosi", prezidata de Ioana Popescu Tariceanu, a lansat o noua campanie sociala de informare a viitoarelor mame asupra controlului medical periodic in timpul sarcinii. Imaginea campaniei este Andreea Marin, care a declarat ieri ca s-a implicat in proiect din motive personale.

Masina arsa pentru o afacere proasta

Un barbat din Techirghiol si-a incendiat propria masina la groapa de gunoi a orasului, nemultumit de pretul la care o cumparase in urma cu cateva zile. "Pe urma i-a parut rau si a dus ce a mai ramas la un centru de colectare", spune seful Politiei Techirghiol.

Dorinta - Mai putine masini second-hand

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) va incerca sa descurajeze orientarea pietei auto spre importuri masive de masini rulate dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si va sprijini vanzarile de autovehicule noi. Afirmatia a fost facuta ieri de presedintele APIA, Brent Valmar. Dupa aderare, orice masina din UE va putea fi inmatriculata in Romania. (Eugenia Mihalcea)

Tribunalul Brasov - Suspectul crimei de la farmacie, audiat

Tanarul acuzat ca iarna trecuta le-a ucis pe cele doua angajate ale Farmaciei "Thea" din Brasov a fost audiat, ieri, pentru prima data, de o instanta de la Tribunalul Brasov. Suspectul Alexandru Diaconescu a negat acuzatiile care i se aduc si a spus ca martorul-cheie in dosar a fost pus de politisti sa dea declaratia care il incrimineaza. Diaconescu a mai afirmat ca si probele folosite impotriva lui au fost fabricate. (Ramona Tintea)

Concurs - Se cauta magistrati asistenti

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si Inalta Curte de Casatie si Justitie organizeaza la 22 octombrie la Bucuresti un concurs pentru noua posturi de magistrat asistent. Este vorba de patru locuri la Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, trei la Sectia Penala si cate un post la Sectia Comerciala si la Directia Legislatie, Studii, Documentare si Informatica Juridica. Absolventii de Drept cu cinci ani vechime in domeniul juridic se pot inscrie la sediul CSM din Bucuresti, pana la 7 octombrie. (Miruna Pasa)

Guvern - Baza de date pentru frontiere

Guvernul Romaniei a decis ieri ca la nivel national sa se constituie o baza de date cu toate informatiile privitoare la respectarea regimului liberei circulatii a persoanelor si bunurilor. Ea va putea fi consultata automat de autoritatile competente sa asigure ordinea in punctele vamale. Vor fi astfel stocate date privitoare la persoanele supuse extradarii, arestarii internationale sau interdictiei de a intra sau de a iesi din tara.

Constanta - Mazare pune arhiva pe masa PNA

Primarul Constantei, Radu Mazare, este dispus sa predea anchetatorilor anticoruptie toata arhiva Primariei, chiar daca trebuie sa o transporte la Bucuresti cu campioanele, transmite Mediafax. Mazare a mai spus ca, dupa ce a depus la CSM reclamatia impotriva procurorului care il ancheteaza, nu a mai avut nici o veste cu privire la derularea cercetarilor. Seful PNA Constanta, Ioan Otel, declara in 8 aprilie ca o echipa de procurori verifica legalitatea unor contracte incheiate in ultimii ani de administratia locala.

Program - Vaccinarea antigripala, gratuita

Vaccinarea gratuita a populatiei incepe la 1 octombrie. Pentru acest an, Ministerul Sanatatii (MS) va achizitiona 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 100.000 de doze mai mult decat anul trecut. 500.000 de doze sunt produse de Institutul "Cantacuzino" si vor fi distribuite in prima etapa a campaniei. Celelalte 1.000.000 de doze se vor importa. Grupele de risc care vor fi vaccinate cu prioritate sunt: bolnavi cronici, copii si adulti, persoane peste de 65 ani, personal medical etc.

Vaslui - Exhumare in cazul Tanacu

Cadavrul Irinei Cornici, maicuta care a murit la Manastirea Tanacu, dupa trei zile de chinuri groaznice, va fi exhumat astazi, la Perieni, transmite Mediafax. Aparatorii fostului preot Daniel Corogeanu, acuzat de uciderea tinerei, spera sa dovedeasca astfel ca Irina Cornici nu a murit in urma rastignirii pe cruce, ci din cauza unor boli patologice de care suferea.

Reparatii - Camine in lucru la 1 octombrie

16 camine studentesti din Bucuresti si din tara, intrate in reparatii capitale, nu vor fi terminate pana la 1 octombrie, desi termenul-limita al lucrarilor a fost depasit de mai mult timp. Reprezentantii Ministerului Educatiei au anuntat ieri ca vor fi verificate contractele de reparatii capitale si responsabilii pentru intarzieri vor fi penalizati. De asemenea, ministrul Mircea Miclea a fost de acord cu majorarea subventiei oferite pentru cazarea in camine, de la 600.000 ROL la 965.000 ROL. (Eugenia Mihalcea)
×
Subiecte în articol: observator