x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sebastian Ghiţă suspectat de dare de mită şi spălare de bani, într-un nou dosar

Sebastian Ghiţă suspectat de dare de mită şi spălare de bani, într-un nou dosar

07 Iul 2015   •   12:27
Sebastian Ghiţă suspectat de dare de mită şi spălare de bani, într-un nou dosar

Deputatul Sebastian Ghiţă, audiat marţi la sediul DNA Ploieşti, este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, într-un nou dosar în care este cercetat şi fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

La rândul său, fostul edil este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

Potrivit surselor judiciare, cei doi sunt audiaţi în legătură cu o casă pe care Bădescu ar fi primit-o cu titlul de gratuit de la deputatul Sebastian Ghiţă, în schimbul unor finanţări de la primăria Ploieşti.

Imobilul cu destinaţie de locuinţă, în valoare de peste un milion de lei, ar fi fost primit de edil ca mită, în schimbul acordării către Asociaţia Basket Club Asesoft Ploieşti, susţinută de deputatul Ghiţă, a unei finanţări nerambursabile de la bugetul local, în cadrul unei selecţii de proiecte.

Conform aceloraşi surse, Iulian Bădescu a achitat doar puţin peste 10% din valoarea casei, primită de la Ghiţă prin intermediul societăţii Asesoft Internaţional, pe care deputatul o controlează. Pentru acoperirea diferenţei de plată, care reprezintă obiectul mitei, ar fi fost încheiată o promisiune fictivă de vânzare-cumpărare a imobilului.

Iulian Bădescu, trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât şi în cel de senator, a fost adus din arest, marţi, la sediul DNA Ploieşti. În faţa procurorilor anticorupţie s-a prezentat ulterior şi deputatul Sebastian Ghiţă, care a afirmat la intrare, răspunzând unor întrebări, că nu ştie despre ce este vorba şi că nu a dat niciodată mită.

×
Subiecte în articol: sebastian ghita nou dosar