x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secretara primariei Nana: Adrian Rădulescu a înregistrat Ferma Preşedintelui în Registrul Agricol

Secretara primariei Nana: Adrian Rădulescu a înregistrat Ferma Preşedintelui în Registrul Agricol

21 Ian 2014   •   15:26
Secretara primariei Nana: Adrian Rădulescu a înregistrat Ferma Preşedintelui în Registrul Agricol

Secretara primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a declarat azi că documentele de la Registrul Agricol pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu au fost depuse de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, adăugând că această informaţie i-a fost furnizată de agentul agricol al primăriei. 

"Nu am fost niciodată contactată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu. Era normal să aflu că Ioana Băsescu a cumpărat teren la Nana, pentru că fiecare om când îşi cumpără o suprafaţă de teren vine la primărie să o declare. Am aflat că a cumpărat teren la noi când a venit la primărie, la Registrul agricol, să îl declare. Nu a venit la mine. Noi am făcut o situaţie a terenurilor şi atunci era normal să văd, dar când am aflat, tranzacţia era făcută. Consilierul prezidenţial a venit şi a adus nişte documente la Registrul agricol, nu s-a întâlnit cu mine, nu m-a văzut. Lucrătorul de la Registrul agricol mi-a spus că tranzacţia a fost înregistrată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, nu ştiu în ce calitate", a spus secretara Primăriei Nana după audierea sa la Comisia Nana. Ea a precizat că proprietarii pot delega pe cine doresc să înregistreze actele la primărie. 
Tudoriţa Nicolae a mai precizat că în 2008 a cumpărat 29,5 hectare de teren în Nana, pe care le-a vândut în 2009 firmei italiene de la care a cumpărat teren şi Ioana Băsescu. Ulterior, a adăugat Tudoriţa Nicolae o parte din terenul deţinut de firma italiană a fost luat în arendă de o firmă deţinută de fiica sa.


Marian Dobre: Rădulescu a venit la primărie într-o zi de vineri

Agentul agricol al Primăriei Nana, Marian Dobre, a afirmat că Adrian Rădulescu a depus documentele la Registrul Agricol pentru înregistrarea terenului cumpărat de Ioana Băsescu în luna octombrie, într-o zi de vineri. "Da, domnul Rădulescu a ... Nu am ce să vă explic mai mult, am răspuns în faţa comisiei. Sunt mai multe lucruri de clarificat. (...) Sunt şi alte întrebări puse de comisie la care trebuie aduse documentele", a declarat Marian Dobre după audierea în Comisia Nana. Întrebat în ce zi a venit consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu să depună actele pentru înregistrarea terenului, Dobre a răspuns: "Într-o după-amiază, cred că vinerea, după ora 2,00 (...), în octombrie".
Întrebat de un jurnalist dacă l-a văzut pe Adrian Rădulescu şi dacă a vorbit cu el, Marian Dobre a răspuns afirmativ.
Agentul agricol nu a vrut să dea mai multe declaraţii presei, susţinând că nu are ce să declare. "Ce să vă declar? Nu sunt ameninţat cu nimic. Nu am ce să vă declar, nu îmi e frică, nu mă ascund cu nimic", a spus el.




×
Subiecte în articol: ferma presedintelui nana