x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele la Legea pensiilor

Senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele la Legea pensiilor

15 Apr 2010   •   00:00

Grupul senatorilor PSD anunţă că vor susţine în plen toate amendamentele respinse ieri de Comisia de muncă la proiectul legii pensiilor. „Grupul senatorial PSD+PC a susţinut aproximativ 100 de amendamente, printre care, cele mai importante, făceau referire la valoarea punctului de pensie, vârsta de pensionare, pensionarea anticipată, pensia de invaliditate, pensiile speciale şi neretroactivitatea legii. Din păcate pentru pensionari, această categorie socială atât de greu încercată în ultima vreme, singurul amendament aprobat a fost cel care priveşte valoare punctului de pensie. Tot în cadrul şedinţei Comisiei de muncă, au fost respinse şi articolele privind recalcularea pensiilor”, se arată într-un comunicat al senatorilor social-democraţi.

Aceştia anunţă că, în vederea reconsiderării proiectului de Lege a pensiilor, senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele respinse de comisie, potrivit Mediafax. PSD salută adoptarea amendamentul său referitor la majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie în condiţiile în care legea actuală prevedea doar 39,9%. Social-democraţii mai consideră că actuala formă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice este neconstituţională.

Comisia de muncă din Senat a dat miercuri raport de admitere proiectului Legii unitare a pensiilor şi a introdus un amendament care stipulează că valoarea punctului de pensie nu poate reprezenta mai puţin de 45% din salariul mediu brut. În cadrul dezbaterilor pe marginea punctului de pensie, ministrul Mihai Şeitan le-a explicat senatorilor că introducerea punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut nu este sustenabilă. În plus, el a explicat că „nicăieri în lume” pensiile nu se calculează raportate la salariu, decât în momentul ieşirii la pensie.

×
Subiecte în articol: observator