x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Senatul a decis avizarea arestării lui Cătălin Voicu de DNA

Senatul a decis avizarea arestării lui Cătălin Voicu de DNA

24 Mar 2010   •   00:00
Senatul a decis avizarea arestării lui Cătălin Voicu de DNA
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

UPDATE: Senatul a decis, cu 70 de voturi "pentru" şi 40 de voturi "împotrivă", să dea aviz favorabil ridicării imunităţii senatorului social-democrat şi implicit solicitării DNA de arestare preventivă.
Cătălin Voicu devine astfel primul parlamentar căruia i se ridică imunitatea şi poate fi arestat pentru fapte de corupţie.


UPDATE: Senatorului Cătălin Voicu i s-a făcut rău la intrarea în Palatul Parlamentului şi a fost dus din nou la spital, informează Antena3. Plenul Senatului a început dezbaterea solicitării DNA de arestare a senatorului.


UPDATE:
Voicu a plecat din Spitalul Universitar Bucureşti, el cerând externarea pe proprie răspundere. Prof. dr. Mircea Cinteză a declarat că l-a consultat pe pacient şi că are o reală problemă de sănătate, susţinând că acesta n-ar fi trebuit să părăsească spitalul, informează Agerpres.

Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a declarat că senatorul PSD a contactat telefonic grupul social-democraţilor, comunicând că va fi prezent la plenul convocat pentru ora 14.00, unde se discută avizarea cererii de încuviinţare a arestării preventive. "Cătălin Voicu a sunat la noi la grup şi ne-a spus că vine la plen la ora 14.00", a spus Toma.

Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, a precizat că atunci când a venit la spital Voicu avea pulsul 130 şi tensiunea arterială 160 cu 90, acuza dureri de cap, în piept şi transpira.

Comisia Juridică din Senat a dat ieri aviz favorabil cererii de arestare formulată de DNA pe numele senatorului. Astăzi, Senatul va vota dacă Voicu poate fi arestat. Votul ar putea fi amânat dacă până la ora 14.00 conducerea Spitalului Universitar trimite un document privind starea precară de sănătate a lui Voicu.

Cătălin Voicu a fost internat, noaptea trecută, la Spitalul Universitar din Capitală. Senatorul a avut probleme cu tensiunea şi a chemat ambulanţa. După aproximativ o oră de investigaţii, medicii au decis să îl transporte la spital. Voicu avea pulsul 130 şi tensiunea arterială 160 cu 90, acuza dureri de cap, în piept şi transpira. 

×
Subiecte în articol: observator